Adventssaga nummer 1

 
Första julsagan i vår serie om fyra julsagor! Nästa kommer andra advent!

Veckans nyheter nummer 1

En ny serie på nyheter som jag kommer köra framöver :D
 

update

Börjar dra ihop sig för en vattenfasta igen känner jag, behöver rensa kroppen på skit.
 
Igår hade jag faktiskt en väldigt produktiv dag. Jag jobbade, kom hem och storstädade, hann göra två scener till adventsjulsagan nummer 2 och lagade mat till herr mister.
 
Vi fick även lönespec och det är katastrof denna månad. Lägsta lönen jag nånsin fått, men ändå 2000 kr mer än vad jag trodde. Nästa vecka börjar jag jobba 100% igen, det ska bli skönt att få hel lön. Jag har ju fått typ 3000 kr i löneökning sen jag jobbade 100% sist liksom.
 
Jag har hittat den fjärde och sista adventssagan också, så nu gäller det bara att rita, animera och beställa teckningar av syrran ^^ Ska försöka hinna med en liten jul-apisod också som jag tänkte släppa på julafton.
 
Igår stoppade jag en ostskiva i munnen och skulle kolla min telefon, då hoppade Chili upp och snodde den från min mun hahaha! Sen klättrade båda katter in i garderoben och satt och slogs på varsin hylla, tills Chili klättrade upp bakom allt och skrek och kunde inte komma ner, så återigen fick jag vara mellanlandning och hukande be henne att hoppa på min rygg xD
 
På fredag tänkte jag vlogga, för då ska jag göra en massa saker haha. Vi ska storhandla, David ska tatuera sig, ska på apoteket och så ska vi eventuellt gå på after work. Men tror att jag skippar att gå ut med kollegorna efter after worken, vill nog hellre hem och dricka mys-vin i mitt rum och animera och prata med syrran haha :P
 
Tror även vi ska ta och avfrosta frysen ikväll kanske och så kör jag nog en renbäddning på fredag för en riktig helgfeeling :D
 
Ajja, nu är min rast typ slut, pudd adieu!

Apisod 6

Oj här går jag och stör mig på folk som inte uppdaterar sina bloggar och så har jag helt glömt bort att uppdatera själv haha! 
 
Idag är det lördag, och apisoden kom ut förra veckan. Jag har också påbörjat julprojektet så jag och Amanda sitter och skriver på facebook och ritar, himla trevligt haha! 
 
Ajja, det kommer komma ut ett julavsnitt varje advent iallafall är planen, så får vi se! Denna scen som jag gjort nu har jag hållit på med i ca 20 timmar och den är 48 sekunder lång liksom så folk fattar nog inte vilket jobb som ligger bakom tecknade serier! 
 
Här är apisod 6 iaf, den handlar om vår semester på Gotland! 

TGIF!

Yaay idag är det fredag! 
 
Och igår hände något märkligt, jag satt och apisodade vid min dator och så la sig Chili framför skärmen. Sen kom Bibi, och jag antog att hon skulle gå iväg när hennes plats var upptagen som hon gjort den senaste tiden, men istället la hon sig bredvid :D Sen helt plötsligt så började Bibi tvätta Chili i ansiktet, det har hon inte gjort förut! 
Dock blev Chili busig efter en stund och började sparkas, så då fräste Bibi åt henne. Sen la de sig och snurrade in sina tassar i varann som om inget hänt, så jag antar att hon bara tuktade henne lite :P Framsteg! Även inatt sov de bredvid varandra bredvid mig i sängen. 
 
Det lilla odjuret har bestämt att när jag ska borsta mitt hår så ska hon hjälpa till, så jag får klor i ryggen varje gång jag försöker borsta håret haha. Men det går nog bra dehär. 
 
Igår gjorde jag klart ytterligare en scen i apisoden, så nu är det bara sju kvar som jag ska hinna göra tills imorgon. Slutar snart jobbet och då ska jag vandra till psykologen, sen hem och städa och sen apisoda non stop tills 2 inatt typ, minst! Jag har bestämt att jag får inte gå och lägga mig förrän jag har gjort 4 scener minst. Det blir en utmaning, en scen tar åtminstone en dag i vanliga fall, men nu har jag ju lite fler timmar att röra mig med. 
I värsta fall får jag lägga ut apisoden på söndag. 
 
Sen när den är klar så ska jag påbörja julprojektet som jag gör i samarbete med min syster Amanda och min farbror Ronnie, ska sätta mig och planera hur den ska läggas upp, spela in ljud osv. Det kommer också att bli en utmaning ^^
 
Men jag är så sjukt glad att jag äntligen har en hobby! Jag har så länge tänkt att jag är en sån tråkig människa som inte vet vad jag vill jobba med och inte har några direkta intressen, googlat runt i jakt på nåt roligt som man kan sysselsätta sig med. Jag är så glad att jag hittade detta! 
 
Snart jul också, och i år är första gången jag inte har någon som helst aning om vad jag ska köpa till mistern i julklapp. Vi har alltid varit så duktiga med presenter, men det känns som att nu har vi gett varandra allt i princip. Haha. Playstation och tatuering har jag tänkt på i flera år, och nu fick han ju playstation i julklapp förra året och en tatuering när han fyllde år i år, och det var mina sista triumfkort. Meeeen jag ska nog hitta något bra!
 
Happy fredag till dig som läser detta, jag hoppas att du är fylld av en underbar fredagskänsla! ;) 
 
Pudd adieu!

Onsdag?

Oh shit, jag trodde det var tisdag! Yay då har ju halva veckan gått snart! :D 
 
Vaknade till snöstorm idag, här nere i Småland är vi inte vana att få snö så här tidigt på året. I Sveg fick vi snö redan i början på oktober, men här brukar den inte komma förrän i mitten av december typ. 
Som  vanligt lär det bli kaos i trafiken. Folk blir lika förvånade varje gång, "VA?! Kommer det snö i år OCKSÅ?!"
 
Donald Trump vann presidentvalet i USA också, som väntat. Båda kandidater sög men Trump var det minst onda av två onda ting känner jag.
 
De senaste dagarna har flutit ihop litegrann då jag varit helt inne i mitt apisodande då jag siktar på att få ut nästa avsnitt till helgen. Igår och i förrgår gjorde jag scen 16´, så det är 9 scener kvar. Kan bli svårt att hinna med känner jag. Syster Alicia ringer ju och babblar med mig varje dag typ så jag tror att det gör att det går långsammare då jag inte kan koncentrera mig ordentligt haha.
 
Hade också min första heltidsdag på jobbet igår! Har ju lagt om mina timmar så att jag kan vänja mig vid att jobba 8 timmar igen efter sjukskrivningen som går ut 1 dec. 
 
Chili och Bibi verkar komma bättre överens, men Bibi fräser fortfarande åt Chili ibland när hon hoppar fram och skrämmer henne haha. Men det blir nog bra dedär! 
 
Shit vad mörkt det är ute nu efter 17, det har jag helt missat! Jag har inte varit utomhus på kvällen när det varit mörkt så jag vet inte när det hände! Jag drar ju ner rullgardinen i mitt datorrum när det börjar mörkna ute men jag lägger inte märke till att jag gör det eller vad klockan är när jag gör det, haha. 
 
Måste byta däck på bilen också, så det ska David göra på lördag. Det har varit minusgrader de senaste dagarna så smått livsfarligt att köra känner jag. På söndag är det även fars dag, så jag hoppas att fars present hinner komma med posten senast på fredag! Och på måndag fyller lillebror Tim år, så även hans present måste skynda sig att komma så jag kan skicka iväg den.
 
Ajja, pudd adieu!

Fredag

Jaha så var den här veckan också slut då? Ajja. 
 
I måndags efter jobbet så åkte vi iväg för att titta på en kattunge eftersom Bibi har varit så väldigt ensam de här två veckorna sen Misse dog. Vi tänkte egentligen bara titta men det slutade med att vi tog hem henne på en gång. 
 
Hon är verkligen världens gosigaste lilla kattunge! Slickar mig i ansiktet, sover på mitt ansikte, kurrar högre än Bibi (som kurrar skithögt) och är en riktig liten tuffing. Tyvärr ville inte Bibi veta av henne de första dagarna utan hon fräste så fort lillan kom i närheten. Nu går det lite bättre, de kan vara i samma rum men de interagerar inte riktigt med varandra. Lillan har dock jagat Bibis svans några gånger och Bibi ser ytterst förnärmad ut haha. Men vi hoppas på att dom snart kommer överens! 
 
Sen hade vi problem att välja ett namn. Jag vill ju gärna att namnet ska ha en mening. Bibi fick sitt namn för att jag kallade henne beby hela tiden när hon var liten, så jag gjorde om det till Bibi. 
Misses namn valde ju David, och jag tyckte att det var ett väldigt tråkigt namn men man vänjer sig ju.
 
Så nu när vi skulle välja namn till lillan så hade vi några förslag. För det första, Lillan. Men det tyckte David var tråkigt. Så han föreslog Zelda men det tyckte jag kändes off och utan mening. Så jag föreslog Pytte för att jag kallar henne putteliten hela tiden, men David trodde inte på att det är ett riktigt namn (det finns faktiskt fyra personer i Sverige som heter Pytte!) och tänk om hon blir gigantisk när hon blir stor? Så vi fastnade lite. Jag diskuterade då med min syster Amanda och berättade att vi fått lov flytta undan alla chili plantor för att lillan vill använda dom som låda och bajsa däri, och Amanda föreslog då att vi döper henne till Chili. Så det stod mellan Pytte och Chili. Jag tyckte att Pytte hade passat lite bättre men även Chili betyder ju nåt, eftersom hon vill bajsa i chiliplantor haha. Så efter två dagar bestämde vi oss för att hon får heta Chili. 
 
Jag hade glömt hur mycket kattungar äter och bajsar, herregud hon bajsar 5-6 ggr om dagen så det stinker i hela lägenheten! Hon bajsar i sin låda och i Bibis låda. Sen äter hon som om det inte fanns någon morgondag haha. Stackars Bibi får inte ha sin mat ifred xD 

Sen är det ju det här eviga klättrandet på allt och bitandet på allt, jag har inte tänkt på det men med Bibi och Misse hade vi ju kommit förbi det där så jag kunde ha både blommor, prydnader och tända ljus framme utan problem. Men nu är vi tillbaka för sex år sen när allt sånt måste gömmas för en vild liten kattunge haha. 
 
Mellan 11-12 på dagarna är det lugnt och skönt iaf, för då tar Chili sin nap. Varje dag. Hon måste ha en mat och sovklocka haha
 
 

Youtube

Ja jag har börjat att filma mig själv och lägga ut på youtube. 
 
Jag har börjat med detta av följande skäl:
 
1. För att lära mig att hålla ögonkontakt. Jag har extremt svårt för att hålla kvar ögonkontakt när jag pratar med folk, jag flackar gärna med blicken och verkar allmänt opålitlig. Så den första videon jag gjorde som jag inte lagt ut, så tittar jag i princip bara in i datorskärmen. Jag övar alltså genom att hålla ögonkontakt med kameran.
 
2. För att lära mig att acceptera min röst. Jag har alltid hatat ljudet av min röst, men jag märkte att jag vande mig av att spela in ljud till mina apisoder. Och nu när jag filmat en del så hatar jag inte min röst lika mycket längre!
Jag har seriöst fått panik av att lyssna på min egen röst och fått världens ångest på jobbet när chefen sagt att vi ska lyssna igenom mina samtal, för jag vill verkligen inte höra. Men det känns inte så farligt längre. Jag kan dessutom ha medlyssnare på jobbet utan problem. 
 
3. Lära mig att prata inför folk. Jag har alltid haft problem med att prata inför folk, även i skolan. Skolan gjorde mig en björntjänst som lät mig slippa, jag känner att ska man komma nånstans i livet så måste man kunna prata inför folk utan att bli högröd för att alla tittar på en. 
Även om det är folk jag känner som tittar på mina videos, så har jag ändå tagit steget att lägga ut mina videor offentligt så att vem som helst KAN se. Det hade jag aldrig gjort för bara ett år sedan.
 
4. Att öva mig på att redigera. Jag har älskat att filma ända sen jag var liten och orkade bära pappas gigantiska videokamera med plats för vhs band, tvingat mina småsyskon att skådespela osv. Då kunde jag ju inte riktigt klippa i mina filmer dock, så så få omtagningar som möjligt. När jag blev äldre började jag redigera i movie maker, men fortfarande inget jag riktigt vill lägga ut, men då filmade jag mig själv en hel del.
 
5. Öka min självkänsla. Jag har lagt ut typ 5-6 videor nu och känner redan att jag känner mig säkrare i mig själv. Jag siktar inte på att få tusentals prenumeranter, utan jag gör det här främst för mig själv.
 
Något annat oväntat som hänt sen jag började lägga ut videor är att jag börjat intressera mig för vad jag har på mig. Jag har aldrig brytt mig om kläder, har alltid samma jobb-outfit och samma hemma-outfit och jag tvättar allt varannan dag. Men sen jag började filma har jag insett att det ser ju sjukt tråkigt ut att ha samma kläder på mig på varje video, så jag gick på en shopping spree och shoppade loss på en massa kläder haha. 
 
Även smink! Jag har sminkat mig sen jag var 13 år, men jag har aldrig riktigt brytt mig. Mellan 13-20 år så sminkade jag mig med eyeliner, kajal och mascara. Mellan 20-27 så har jag sminkat mig med eyeliner och mascara endast, ögonskugga om jag ska ut på kvällen. Först nu har jag intresserat mig för vad som annars finns i sminkväg! Så jag shoppade loss på en del sånt och läste på och det slutade med att jag nu använder en heeel del mer smink än innan. Fattar inte att det skulle ta sån tid för mig att bli intresserad av sånt här. 
Men jag har å andra sidan alltid varit sen med allt. Jag började inte intressera mig för killar förrän jag var 14 och hade min första pojkvän när jag var 16. Min första "riktiga" pojkvän när jag var 17.
 
Jag har också börjat intressera mig för diverse hudvårdsprodukter och har nu köpt hem både handkräm, fotkräm, dagkräm och nattkräm. Helt sjukt egentligen, min mamma drev en skönhetssalong för 15 år sedan så man kan ju tycka att jag borde lärt mig en del från henne. Hon försökte lära mig men jag hade verkligen inte intresset! 
Allt känns så mycket roligare nu. Little moments of joy i vardagen liksom :) 

RSS 2.0
Matbloggstoppen