8 år tillsammans, 7 år förlovade och 2 år gifta <3

Yes, idag är det vår bröllopsdag! 
Jag hade lite olika planer men fick lov ändra en massa tyvärr. Menmen, vi får nog en bra dag ändå! Beroende på vädret förstås... 
 
Idag är det en månad kvar tills vår bröllopsdag, men eftersom jag inte vill att mistern ska få nys om något i förväg så lägger jag in så att det här publiceras på vår årsdag :) 
 
Planen ser iallafall ut såhär. Vi ska först äta frukostpicknick på kaninön, sedan ska vi köra iväg till Emmaboda där jag har hyrt en tipi i vildmarken med en vandringsled där det tydligen kommer att finnas överraskningar! På vandringen mot tipin kommer vi att komma till en bastuflotte där vi ska basta och bada en stund. 
 
Sedan går vi vidare mot tipin. När vi kommit dit väntar ingridienser och saker för att kunna laga en trerätters middag över öppen eld, och sen ska vi bara njuta av vildmarksluften och förhoppningsvis är det stjärnklart! 
 
Nästa morgon väntar en korg med saker så vi kan laga frukost över elden, och sen ska vi eventuellt hyra en båt på plats och åka ut och fiska lite. 
 
Jag har också köpt en present till mistern, vi har sagt att vi inte ska köpa presenter i år men jag vet hur gärna han vill göra detta, så jag har köpt en provkörning av ferrari eller lambourghini som han får boka in när han vill :) 
 
Så ja, jag hoppas sannerligen att planen går som den ska och att vi inte får skitväder! Men hittills har vi alltid haft sol på vår årsdag så oddsen är med oss iallafall :) 
 
 
 

Den längsta resan

Det är alltså ett spel som jag först spelade som demo när jag var 12 och bodde på Fårö. Pappa kom hem med massa olika demosar och spel och de flesta spelar jag än idag faktiskt haha. Tex the sims, cultures, gabriel knight och alltså den längsta resan.
 
Flera år senare kom den längsta resan 2, "dreamfall: the longest journey", och 2014 kom en tredje som var uppdelad i kapitel. Min älskade make dåvarande sambo köpte det till mig i julklapp, och för en månad sedan kom det femte och sista kapitlet! Jag har inte haft tid att spela det dock då vi införskaffat en nintendo 3ds så jag är upptagen med att spela harvest moon, och så har det varit soligt och då är man ju såklart utomhus., och annars har jag lagt 12 timmar om dagen på att rita mina projekt.
 
Men idag tänkte jag låta mistern spela zelda på 3dsen, och tänkte då passa på att spela det sista kapitlet.
DOCK så installerade jag om datorn för ett par månader sedan för att mitt ritprogram började bugga sönder, och glömde då att spara mina sparade spel. Så enligt spelet har jag inte spelat de fyra första kapitlena än, och måste börja från början. 
 
Och därför bestämde jag mig nu istället för att göra som jag tänkte från början, nämligen spela om ettan och tvåan och sen alla kapitel i trean. Så det är vad jag kommer göra denna första semestervecka då det verkar som att vi får mulet väder ändå ^^ 
 
Har idag också fixat med ljud till mitt nästa projekt som inte är en apisod, ska ge mig på att rita också men det får bli senare. Ajja, längsta resan, here I come!

Nostalgi

Ibland saknar jag faktiskt Sveg. Jag har inte bott där sen 2011, men ibland får jag en viss känsla som jag hade där. Rosa och lullig liksom. Men så funkar ju tyvärr minnet, man kommer ihåg de bra sakerna men de dåliga har en tendens att försvinna. 
 
När jag får de här känslorna så försöker jag tänka på all skit istället. Folket som bodde där var mestadels psykfall. Det var 30 minus på vintern och typ två meter snö. Jag hade nästan konstant ångest och hemlängtan och mådde skit. Det finns typ inga affärer i Sveg och ingenting att göra förutom att supa. 
 
Jag brände många broar med mitt supande och gjorde bort mig sjukt mycket. Det kom in skalbaggar på våren. Balkongen låg inte åt söder så vi fick sola i sovrummet med fönstret öppet (vilket iof var mysigt). 
 
Och jag "såg" mitt ex överallt trots att han flyttat för längesen och det gjorde mig ledsen. 
 
Säkert mycket mer också ^^ Måste sluta sakna Sveg när jag vet hur dåligt jag mådde när jag bodde där!

Hold on and everything will be better :)

"And if I could tell you one thing
It would be:

You are never as broken as you think
you are.

Sure, you have a couple of scars,
and a couple of bad memories,

But then again

All great heroes do."

-ltn


Öppnar ögonen för att bli vuxen

Igår var en minst sagt märklig dag. Jädra massa missöden, glad att det inte var idag.
Först glömde jag mammas mobil hemma som jag skulle changea på telenorbutiken, så fick åka hem igen. Sen krånglade självscanningen på ica, och sen krånglade kassan på snabbtfixat när vi skulle hämta Davids telefon.

När vi kom hem så var det översvämning i köket så fick panikrensa hela bänken och dra ur alla sladdar. David gick upp till grannarna och frågade om de har problem med vatten, men nej det hade de inte. Så gick han in och kollade och jodå, de har stopp i avloppet så deras vatten rinner över därinne och ner till oss för att komma ut genom kaklet... Så hoppas kalmarhem fixar detta idag innan vi kommer hem.

Men på tal om rubriken då, jag har ändrats på så många punkter de senaste åren! Jag saknar att vara liten och bekymmersfri. 
Tex, karuseller och bergodalbanor. Jag älskade sånt tom jag fyllde 23, då jag insåg att det är ju för tusan livsfarligt! Tänk om en skruv lossnar eller nåt liksom! Så jag klarar inte av såna längre. 
 
Sen älskade jag cirkus, men när jag tog med pojkarna på cirkus för ett par år sedan så satt jag mestadels gråtfärdig för jag tyckte så himla synd om djuren och insåg vilket liv de lever. Inte ok! 
 
Har också alltid älskat djurparker, men även där insåg jag vilket hemskt liv djuren har så det känns bara jobbigt. 
 
Jag har också alltid älskat att fiska, även om jag inte fått nån fisk på några år. Nu när jag tänker tanken på att få upp en fisk och döda den så får jag panik, stackars fisk! Och stackars mask som ska sitta där spetsad på kroken! Jag förstår inte hur jag helt kallt kunde köra in tummen i munnen på fisken och bryta nacken av den, det är inget jag vill göra nu :s Ajja, nu ska jag ta och arbeta min sista dag innan semesteeeern! Och i brist på passande bilder så tar jag en random bild på min lille systerson och mig :) 
 
 

Snaart snaart...

Den här veckan är den segaste jag varit med om ever tror jag. Som alltid sista veckan före semestern ^^ 
Men nu är det bara två timmar kvar av idag, och sen är det bara en enda jobbig morgon kvar och en enda dag. 
Varje vecka så mäter jag längden av veckorna i antal tidiga morgnar. Varje onsdag så tänker jag "bara två såna här jobbiga tidiga morgnar kvar och sen helg!" I måndags tänkte jag att nu är det bara fyra jobbiga morgnar kvar och imorse kom vi alltså till att det är bara en kvar. Imorgon. Och jag vet av erfarenhet att den sista dagen är segast av dem alla! 
 
Annars har jag ännu mer ont i benet idag, och jag har kommit fram till att det troligen är ischias (falsk eller riktig, vet inte). Det började ju med att jag kånkade jordsäcken förra veckan och då dagen efter fick ont i ryggen vilket jag fortfarande har. Sen i söndags så vaknade jag och hade ont i benet på högra sidan, under ryggsmärtan. Sen har det bara blivit värre och värre för varje dag. Men jag orkar inte med mer doktorer nu så jag tänkte avvakta över helgen iallafall. Fotsvullnaden har iallafall äntligen gått ner. 
 
Snart är det vår årsdag också, det ska bli skitkul! Måste komma ihåg powerbanks för jag tror inte vi har el där haha.
 
Nåja, jag avslutar detta inlägg med en bild på min lille katt som smakade på min blomma xD
 
 

Apisod 5

Egentligen inte färdig och väldigt happig som sagt, men nu är den ute iallafall :) Nu blir det paus från apisoder över sommaren! Men kanske mitt andra projekt kommer ut under sommaren ifall det blir regnigt ^^
 
 

Tisdag

Tyrs dag! Tre timmar kvar att jobba och sen äre bara tre dagar kvar till semester! Behövligt kan jag säga.

Min Apisod ligger på is för jag är upptagen med att spela harvest moon just nu, men ska ta tag i det igen ^^ har även idag skrivit ett manus till nästa projekt som inte är en Apisod. Ska bli intressant att se om jag får till det som det ser ut i mitt huvud haha.


Min ena gurkplanta ute verkar ha stannat lite i växten, men den som står inne växer så det knakar! Några av mina svarta liljor blommar också men de är rosa av nån anledning.. Kan ha haft krukan för varmt, då kan de bli svaga i färgen har jag för mig. Helgen som var var helt ok, vi fick fikabesök så jag gjorde donuts, sen badade och grillade vi :)
Nåväl, adjö!


Sol!

En veckas regn men idag blev det äntligen lite sol :) så jag har lunchat på uteplatsen, Planterat om misterns chiliplantor och testar PET-flaskor som självbevattning ^^ lika bra att testa så jag vet att det funkar innan vi åker till Gotland.

Har även igen fått stoppa min purpurvinda från att klättra sig ut från min uteplats, fick sätta dit ett snöre till. Den ville klättra på de fula buskarna härute haha.

Planterade också om min lilla planta som jag drivit upp från skottet jag tog i Örebro för två månader sen! Skottet gick ju av men jag satte båda delar i varsin liten kruka och den ena har faktiskt vuxit till sig riktigt bra :)


Ujejuj

Det duggregnade när jag gick till jobbet imorse, sen har det verkligen vräkt ner ända sen jag kom hit! :o Helt sjukt vad det regnar. Tur att jag inte vattnade mina plantor ute imorse som jag tänkte, haha. 
 
På tal om mina plantor! Förra året försökte jag mig också på tomater, gurka och zucchini, men det gick inte så jättebra. Jag hade inte riktigt läst på nånting om krukornas storlek och stöttning och pollinering osv. 
 
Jag fick typ fyra tomater på totalt två plantor, gurkplantorna vissnade ner helt och zucchinisarna blommade hela sommaren men blev aldrig några frukter. I år läste jag på litegrann och märker genast att det verkar gå så mycket bättre! 
 
Alla plantor har fått 10 liters hinkar nu istället för de små 4-5 liters krukorna jag haft tidigare, misslyckade, år. 
Förra veckan upptäckte jag typ 5 små  gröna tomater per planta (5 plantor) och en liten gullig gurka på min ena gurkplanta som jag trodde var döende. Jag ställde ut den för att den inte fick plats inne, den förra jag gjorde det med dog men den här gjorde tydligen inte det eftersom det nu är en liten gurka på den! ^^ Har bundit upp det ordentligt. 
 
På min andra gurplanta som fortfarande står inne har det också kommit en liten gullig gurka på häromdagen, och igår upptäckte jag att den har en till pytteliten på G! Så två av tre gurkplantor överlevde!
 
Imorse upptäckte jag även att zucchinin som blommat ett tag har en liten zucchini på gång! Yay! 
Jag har som sagt alltid bara fått blommor innan, men läste att man ska pollinera själv om man inte har tillgång på bin, så jag har vaktat och väntat på honblommor men har bara sett hanblommor. Tydligen så fanns där en honblomma ändå och den har pollinerats naturligt :D Två av två zucchiniplantor överlevde!
 
Gurkorna pollinerar sig själva så där var det egentligen bara att hålla dem vid liv. 
 
Tomaterna brukar jag behöva ruska om så att de pollineras, men det har blåsigt en del denna vår/sommar så de har också skött sig själva. 6 av 10 tomatplantor överlevde! Men snart kan jag alltså börja skörda grönsaker :D 
 
Majsen växer sakta, men stadigt! Börjar bli riktigt grova nu :) Tyvärr klarade sig bara två så jag vet inte riktigt hur det blir med pollineringen där. Två av sex plantor överlevde.
 
Jordgubbsplantorna har dock typ dött, men jag fick iallafall 10 jordgubbar från dem :p har planterat ut den ena i hopp om att den ska börja leva nästa år igen, så vi får se. Noll av två jordgubbsplantor överlevde.
 
Tog även och planterade ut min ena rosbuske i gräsmattan, den började se vissen ut och jag misstänker att det var för trångt i hinken för två buskar. Björnbärsbusken verkar inte vilja växa alls men den lever åtminstone. Och justja, jag tog ju ett skott från Örebro för två månader sedan, som gick av på vägen hem. Jag tog båda delar och satte i varsin kruka, och den ena har blivit jättestor :D Så den ska snart få en ny kruka. 
 
Mina jätteliljor blommar en efter en, nu väntar jag bara på de svarta liljorna!
 
Himla kul det här med plantering :) 

Falnande glöd

Alla som är eller har  varit i ett förhållande vet att man måste jobba aktivt för att hålla glöden vid liv. Det funkar inte att vara en gnällkärring varje dag, tjata om sysslor som inte blir gjorda eller bara sitta vid sin dator dygnet runt. 
 
Alla som är i ett förhållande borde ställa sig dessa frågor: Vad gör jag för att förbättra förhållandet? Vad gör jag för att han/hon ska vara glad? Vad bidrar jag med för att hålla förhållandet vid liv? Och gör jag något som försämrar förhållandet? Sedan kan ni diskutera saken med varandra! Kommunikation är A och O för att det ska funka i längden. Det funkar inte att gå och småmuttra för sig själv om det är något som stör en, diskutera saken istället! :) Din partner kan ju inte ändra på något om han/hon inte får veta om det. 
 
Sen vet vi ju alla att män har en inbyggd tegelmur mot kommunikation, herregud vissa saker har jag fått diskutera i 5-6 år innan jag märkt av någon ändring. Märk väl! Diskutera, inte tjata!
 
Men det bästa tipset jag har för ett lyckat förhållande är välj dina fighter! Är det verkligen värt en dålig stämning för att han återigen lämnat smutstvätt på sovrumsgolvet eller glömt bädda sängen? Är det värt en irriterad diskussion för att hon lämnat mjölkförpackningen på bänken? Troligen inte. 
 
De senaste två åren har varit de mest harmoniska i hela vårt 8 åriga förhållande. Mestadels för att jag slutat haka upp mig på småsaker. Vi hade en stormig period i början men den växte vi tack och lov ifrån. Nu är vi faktiskt på samma våglängd haha ^^
 
 

Sick väder

Ja i söndags och igår var det helt sick väder! Vi vaknade till strålande solsken, satte oss på uteplatsen och drack morgonkaffe, gick in. 
 
Jag satte mig vid datorn, öppnade fönstret för att få in friskluft (spindelproblemet är ett minne blott i mitt rum btw, sen jag smetade radar på rutan för två månader sedan så har inte en jäkel kommit in genom fönstret och inga fler nät över rutan yaay) och satt och joxade med apisod 5. David skulle fara iväg på affären. En kvart efter att han åkt så sprack himlen och det vräkte ner ett enormt spöregn! David satt kvar ute i bilen och ville inte komma in förrän det slutade regna xD När det hade gett sig lite så kom han in till slut och beklagade sig över sin otur. Så fort han kom in så blev det solsken igen.
 
En stund senare skulle han fara iväg och köpa nåt mer, och samma sak hände!! Precis när han kom hem så vräkte regnet ner, igen! haha. Snacka om otur ^^ 
 
Igår var vädret ungefär likadant, men jag hade migrän och spenderade hela dagen i sängen. Det kom en åskknall senare så misstänker att min huvudvärk berodde på den stundande åskan ^^
 
Min fot är btw fortfarande en vattenballong, men det börjar bli bättre iallafall! Så behöver inte åka tillbaka till sjukan. Kanske om tårna börjar bli blå igen dock.

The dragons daughter

Ja ni som kollat på game of thrones borde känna igen detta ^^
Jag hittade en remix som melodysheep gjort på youtube och jag älskar låten, så jag bestämde mig alltså för att testa göra en egen musikvideo till den :) 
 

Projekt GOT

Jag håller på med ett nytt projekt! Ska påbörja Apisod 5 snart men jag behöver lite ombyte ^^ Jag gjorde ju riddarfilmen förra helgen och nu håller jag alltså på med projekt GOT. Helt ok nöjd med tanke på att jag inte kan rita xD Men programmet jag använder gör det ändå möjligt att kunna rita någotsånär, bara det att det tar lite längre tid för oss okunniga haha. Syrran ritar en del åt mig också men hon kan däremot rita så hon är skitsnabb haha ^^ 
 
Hittills har jag gjort dessa personer: Khaleesi, Ned Stark, Arya Stark, Cersei, Sir whatshisname, John Snow och Sam. Har också gjort Catelyn Stark men glömde visst knäppa kort på den ^^ 
 
Jag skriver detta inlägg 28/6, men jag lägger att det ska publiceras senare då jag inte vill spoila haha
 
 
Och här är förra helgens riddarfilm:
 

Vaccinering

I måndags var vi och vaccinerade katterna, för i sommar ska dom få bo på ett katthem medan vi är på Gotland en vecka. Kändes inte bra att lämna dem ensamma en vecka när det säkert kommer vara jättevarmt, då räcker det inte att någon kommer dit en gång per dag för att fylla på vatten och ge mat. På katthemmet får de dessutom en egen utegård så att de får lite friskluft :) Men då måste de alltså vara vaccinerade eftersom det kommer ju vara andra katter där. Så det gjorde vi, och det gick bra! Inte alls lika smärtsamt som när vi tog blodprov på Misse, vaccineringen gick jättefort. Men de gillar inte att vara i sina burar kan jag ju säga, skrek hela vägen haha. 
 
Bokade även en ny tid för Misse för att ta blodprov, ska kolla om hennes värden blivit bättre eller sämre.
 
När vi var där så träffade vi en tjej som hade en så himla gullig valp, en liten golden. Han var 12 veckor och pytteliten! Men hon sa att han typ fördubblat sin storlek sen han var 8 veckor, och jag som tyckte han var så liten nu haha. 
 
Vi ska ju skaffa en golden i vår har vi bestämt, och den kommer alltså vara pytteliten! Katterna kommer äta upp honom haha. 
 
Jag har tänkt att spärra av halva lägenheten i början så att katterna får vara ifred, men funderade på om de ska få bo på katthemmet de första dagarna så att jag kan lägga all energi på valpen som ju kommer känner sig ensam och övergiven när vi "tagit" den från sin mamma. Men samtidigt vill jag ju inte att katterna ska bli svartsjuka...
Ajja, jag hoppas att de blir bästisar iallafall :D 
 
 

RSS 2.0
Matbloggstoppen