Ketosutslag?

Jag fick dessa irriterande, kliande, röda, växande fläckar lite här och där på kroppen som alltså beror på ett lågt kolhydratsintag. Tipsen som finns är många, antihistaminer (dvs allergitabletter), krom, öka på kolhydraterna osv. 
 
Häromdagen testade jag att göra en lindrande salva av lavendel! Den doftar jättegott och verkar i princip direkt. 
 
Så här gjorde jag:
 
Lägg torkad lavendel i en liten, ugnssäker form (jag tog en creme brulee form) så att det täcker botten.
Lägg smak och doftfri kokosolja ovanpå, ca 2 msk.
Ställ in i ugnen på 50 gr i 5 timmar.
 
Ta ut ur ugnen och sila oljan igenom en sil in i önskad burk (jag har en ursköljd vaniljpulverburk). Låt svalna. Färdig!
Sen smörjer man direkt på kliande områden :) 
 
Hjälper även mot annan klåda, jag har haft små kliande sår på smalbenen i flera månader och testade igår att smörja bara ena benet. Det slutade klia direkt, det andra kliade precis som vanligt hela tiden. Idag var såren på det smorda benet i princip borta! 

Alla hjärtans dag

Japp igår så var det alla hjärtans dag, på en söndag dessutom! Jag råkar tillhöra den där skaran som tycker om detta "kommersiella jippo" (som bittra singlar eller fantasilösa män brukar kalla det) så jag planerar ganska långt i förväg ^^ 
 
Jag och mistern brukar antingen laga en god middag och göra det extra mysigt hemma, eller så går vi ut. I år hade vi bestämt oss för att gå ut. Förra året var vi på Stekhuset i Kalmar, och det var så bra där så vi tänkte boka bord i år igen. Bara det att herrn fick för sig att det var Gröna stugan vi var på förra året, så när han ringde gröna stugan och bokade så bad han om att "vi inte vill sitta i källaren tack". Ja det skulle de se om de kunde ordna. 
Kom på sen att det var Stekhuset vi tänkte på, gröna stugan har inte ens någon källare. Så undrar vad de tänkte när han bad om detta haha.
 
Iallafall, vi började dagen med skumpafrukost som sig bör! I våra bröllopsglas :D 
Sen for David iväg och då "pimpade" jag soffan med lite hjärtliga grejer så länge. Sen kom han tillbaka med blommor och en present till mig, en Big Carl! Ända sen jag började kolla på serien Cougar town så har jag önskat mig en Big Carl och nu fick jag det! Haha det rymmer tre flaskor vin typ! 
 
 
 
 
 
Det där hjärtat tog mig två dagar att blåsa upp! :O
 
Sen satt vi och pratade ett tag iallafall, sen spelade vi Mortal kombat :D Och sen ett bilspel som gick jättesnabbt (David behövde få sin manlighet tillbaka efter att ha fått spö haha) och sen mario kart ^^ 

Helt plötsligt var det dags att gå ut till taxin, och så åkte vi till gröna stugan :) 
 
 
 
David åt plankstek med potatis duchesse och jag åt lammlägg med rotfrukter. Så satt vi kvar där till typ 20 tiden innan vi promenerade hem i stormen! Mycket kallt minsann. 
 
Varvade ner hemma till nyheterna och ett glas vin och sen sova. Mycket nice alla hjärtans dag tycker jag :) 
 

RSS 2.0
Matbloggstoppen