Grått nytt hår!

Jaha så är det nytt år igen då! Eller ja, på söndag. 
Jag har dom vanliga nyårslöftena, gå ner vikt, börja träna och spara mer pengar haha. 
 
Men mina primära nyårslöften är dessa:
 
*Ingen alkohol ska förtäras under hela 2017
*Ingen lögn ska lämna min mun under hela 2017 (inte ens vita sådana!)
*Ingen sjukdag från jobbet på hela 2017
 
Så får vi se om ett år då hur det har gått haha.
Skulle jag snedstega så ska jag dokumentera varje alkohol, varje lögn och varje sjukdag ^^ Det blir intressant!
 
Idag ska jag göra iordning gästrummet för imorgon kommer syster Amanda med familj hit och ska bo här några dagar! På fredag ska dom hälsa på mig på jobbet och på lördag kommer pappa och ungarna hit och firar nyår, så det blir skojsigt :D 
 
Övriga mål jag har för 2017 är:
* Ta körkort
Jag har ju velat fram och tillbaka och stundvis varit sjukt engagerad men så försvinner det av nån anledning. Men jag ska ta tag i det i år!
 
* Äta mindre kött
Jag funderar ju fram och tillbaka på om jag ska bli vegan, eller åtminstone vegetarian, och det är för att jag älskar djur så mycket och har mer och mer känt att det känns fel att äta djuren. Jag älskar kött, men jag älskar inte tanken på att djuren är döda. I flera år har jag klarat mig genom att tänka på köttet som just kött, som mat, men på senare tid har jag inte kunnat koppla bort tanken att det faktiskt är djur. Så jag ska börja äta mindre kött.
 
 Tänkte jag skulle summera förra året, men det hände inget speciellt faktiskt och jag hade inga nyårslöften heller. Så det blir en roligare summering nästa år tror jag!
 
Har ni några nyårslöften? 

Julafton

Vi hade en lugn julafton faktiskt. Eller ja, jag gick upp tidigt för att koka ägg och griljera skinka, sen animerade jag för jag var inte klar med julspecialen, medan scenen exporterades så sprang jag iväg och slog in de sista julklapparna, sprang tillbaka och animerade, medan nästa exporterades så hoppade jag in i duschen, sprang tillbaka igen osv hela morgonen tills 10 min innan vi skulle åka haha. 
 
Vi hann fram i lagom tid så vi kunde se på kalle anka. Eftersom Chili inte är redo att lämnas hemma ensam ett dygn än så blev det alkoholfritt så vi skulle kunna åka hem igen, helt ok faktiskt! Man måste inte dricka en massa på julafton haha. 
 
Jag fick massa saker som jag önskat mig! Av pappa och sussi fick jag dove summerglow som jag önskte mig, hårsnoddar, påslakan, taco kit osv, och av min hemliga tomtesyster (för att citera amanda, men sandra var min tomte haha) så fick jag ansiktsmasker, en towel twister och hårinpackning :D 
 
Av gubben min fick jag en sony handycam så att jag lättare kan vlogga, en ny drönare med kamera på då min försvann hos sune i somras, och en ny övervakningskamera som man kan vrida på och prata igenom :D 
 
Himla glad över alla mina julklappar! På kvällen avrundade vi hemma med att leka lite med våra saker, ta ett glas vin och en whisky och sen sov vi gott.
 
 
Juste, Mio gav oss en julklapp också! Haha. 
Vi lyckades ju skruva sönder två av våra nya köksstolar för att vi missade instanserna, så David for iväg för att köpa två nya stolar samt ett fäste till nya sängen för att madrasserna glider isär. Han fick två nya sitsar och fästet helt gratis! Så nu är allt som det ska hemma förutom vardagsrumsbordet som är fult och ska bytas och även utemöblerna har blivit krokiga och ska bytas i vår. Men allt annat är äntligen nytt. :)
 
Nu ska jag bara införskaffa en green screen, vilket jag räknar med att kunna skaffa i februari-mars typ. Så himla skoj :) 
 

Mynt blir ogiltiga

Enligt riksbanken blir de gamla 2 kronorna ogiltiga efter juni 2017. Jag visste inte att vi hade gamla 2 kronor?! Hahaha, hur kan jag ha missat att "Alla 2-kronor från och med år 1876 är giltiga betalningsmedel." xD
 
 

Pladder

Det är lite sorgligt att det är över nu med adventssagorna, det har varit stressigt men himla roligt att göra dem ihop med syrran :D Nu ska jag denna vecka göra en julapisod tänkte jag, bara en liten kort en typ. Nästa år ska vi se om vi kan få till en julkalender med ett nytt avsnitt varje dag! Sen kanske nån påskspecial och halloween osv. 
Kommer ju troligen inte kunna lägga lika mycket tid nästa år så man får nog börja i tid. Lille vovven som vi ska skaffa kommer nog kräva en hel del tid av mig skulle jag tro :) Menmen. Fem dagar kvar till jul, helt sjukt att det är jul nu IGEN det var ju sommar nyss liksom! I år ligger julen dåligt också så vi får bara en extra ledig dag vilket suger. Men nästa år blir ett bra år, det känner jag på mig! Vi börjar året bra med besök från syster, pojkvän och systerson också så det räknar vi också dagarna till :D 
 
Igår blev jag äntligen klar med alla julklappar, lite sent i år men nu är det iallafall klart! Så skickade iväg dalahögen igår och resten bor i förrådet. Har också köpt en ny skruv till löpbandet så jag kan börja använda det igen, men just nu får det inte riktigt plats.. Igår plockade vi fram julgranen, Chili älskade den haha. Bibi har äntligen insett att hon är för stor för att klättra i granen så hon verkar lite deppig över det, men Chili klättrar loss! Så får se hur länge den får stå upp.
 
 

Adventssagor 2, 3 och 4

Har visst glömt att blogga igen, men här kommer de resterande sagorna :D 
 
 
 
 
 

The wait is killing me!

Känns som att jag inte gör annat än att vänta nu förtiden haha. 
 
Förra fredagen var jag ute med jobbet, vi bowlade, käkade och sen blev det en krogrunda. Jag hade ju inte tänkt följa med ut efteråt egentligen och hade inte tänkt dricka så mycket, men med alla dessa ungdomar i teamet så blir man ju typ triggad att ha samma tempo haha. Tyvärr så hade jag med mig både mobil och lilla action kameran och handväska, samt min nya jacka, för jag tänkte ju att jag ska inte dricka så mycket så då blir jag inte av med nåt.
 
På lördagen vaknade jag utan samtliga. Ingen jacka, ingen mobil, ingen handväska och ingen kamera. Yay me. 
Efter en dags jakt så fick jag tag i telefonen som låg hemma hos kusinen till taxi chauffören, jackan och handväskan låg på en av krogarna och kameran hittade mistern igår - under sängen! Då hade jag troligen stoppat den i jeansfickan medan vi bowlade eftersom jag inte hade någon jacka på mig, och jag är ju ovan vid att ha saker i fickorna så det glömde jag helt bort. Helt fantastiskt att jag gått från att ha förlorat allt till att inte ha förlorat nånting alls! Skitnice! 
 
Jag vloggade ju i fredags så det var lite sorgligt att jag förlorade allt det, men nu har jag ju fått tillbaka det så ska redigera det ikväll och lägga upp tänkte jag. 
 
Ikväll kommer också vår nya säng och vårt nya köksbord som vi köpte på black week på Mio! Har bara tänkt köpa nytt i sisådär 6-7 år, så jädra skönt att det äntligen blev av. Nu är det bara vardagsrumsbordet som ska bytas. 
 
Övrigt har jag inte så mycket tid till nånting, katter som ska aktiveras och klickertränas, ett hem som ska skötas och jag har nu gått upp på 100% på jobbet igen. Så den lilla fritid jag har lägger jag på att animera då vi ska lägga ut en julsaga varje advent. 
 
Imorgon är jag ledig, ska jobba på söndag istället. Så idag har jag fredag! Ikväll blir det vin och animerande, wohoo!
 
Har även fått en uppdatering om vår blivande hund, helt sjukt att den bara är påtänkt än haha. Hundmamman har inte börjat löpa än, hon skulle ju paras i november men det ser ut att bli under december eller januari istället. The wait is killing me, jag vill ha hund nu nu nu!

RSS 2.0
Matbloggstoppen