Likkans Residens

Superblodmåne

Publicerad 2015-10-02 15:55:47 i Likkans tankar,

Jag bestämde mig faktiskt för att vara uppe i måndags och kolla på superblodmånen! Nästa gång det blir en sådan är år 2033 om jag minns rätt. (superblodmåne alltså, både supermåne och blodmåne kommer att komma tidigare) Månen var stor och lyste starkt och tyvärr har jag gett bort min kikare så bilderna blev värdelösa. Fattade inte först att det blev månförmörkelse (och att det faktiskt är det som ÄR blodmåne) så när månen blev mindre och mindre och klockan närmade sig 04 så blev jag orolig över hur den ska hinna bli stor och hel igen till kl 04 då den ska vara röd ^^ Haha. 
 
Såg inte heller först att det var månförmörkelse utan trodde det var molnen. Sedan försvann molnen vid 3 tiden och månen var fortfarande mindre ^^
 
Vid 03 såg jag månen från fönstret så då behövde jag inte gå ut, hörde läskiga ljud ute så vågade inte riktigt själv haha. Men det som var bra med att knäppa genom fönstret är att månen speglades så att det blev en minimåne i fönstret vilket gör det möjligt att faktiskt se nåt alls! Så det var alltså inte två månar, den riktiga månen lyste för starkt för att synas, men speglingen syntes :)
 
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela