Hotet inifrån

Jag ligger vaken och lyssnar på flygplanen. Det har flugit förbi ett, två eller tre plan här i timmen ungefär, i flera dagar! 
Jag läser i nyheterna att det är en militärövning som ska hålla på tills på onsdag. 
 
Det slår mig att man har inte hört mycket om militärövningar de senaste åren, eller sett mycket av vårt svenska försvar. Värnplikten försvann 2010 så sen dess har inga jag känner gått lumpen. De tycker att det är meningslöst att gå lumpen, för vi har ändå inget att komma med om det skulle bli krig. Vi har två luftvärnsbataljoner, och flera militäranläggningar har fått lägga ned genom åren. Budgeten räcker inte till för att stärka försvaret. 
 
Ryssland kör sina skumma "test-attacker" mot oss, men de leker ju bara så det är inget att ta på allvar. Tydligen. 
 
Jag vet att man inte får prata om den massiva våg av flyktingar som just nu väller in i landet, så jag ska inte fördjupa mig i det. Det som dock oroar mig är att det är så lätt för IS-krigare att låtsas vara flyktingar, de låtsas vara offer. De får PUT (permanent uppehållstillstånd) nästan direkt, och de ska helst ges bostad och jobb så fort som möjligt. Sedan kan de skratta bakom vår rygg medan de planerar, vilar och rekryterar. För att sedan åka tillbaka och fortsätta mörda, terrorisera och våldta. För att sedan återvända "hem" till Sverige igen, för att få krishjälp och rehabiliteras. De vårdas, läker, vilar här i de otrognas land.
 
Vänstern fortsätter blunda och hävda att antal brott inte ökat i Sverige. Nej, procenten brott har kanske inte ökat, men antal har ju absolut ökat i takt med att befolkningen växer. Många vågar sig inte ut på kvällen, natten. 
 
Jag gnäller inte över om de tar "våra jobb" eller får en massa bidrag, jag gnäller inte om att de får pension trots att de inte arbetat en dag i Sverige. Däremot vill jag kunna gå ute utan att vara rädd för att bli spontandödad för att nån har tråkigt.
 
Och även om inte antal brott ökat, så har antal specifika brott ökat markant! Gruppvåldtäkter är inte så vanliga, eller VAR inte så vanliga. Kvinnor blir stenade till döds, eller hålls fången i en källare och använd som sexslav. Bilar bränns ner, polis och ambulans får sten kastad på sina bilar. Hur vanliga var dessa brott för 10 år sedan? Eller ens 5 år sedan?
 
Sen undrar jag vad Reinfeldt menade med att "Sverige är inte fullt, det finns gott om plats i skogen". Tänkte han sätta nyanlända på en stubbe i skogen?
 
Många läkare kan inte svenska och det blir missförstånd. Jag ser även hur polis och brandkår rekryterar nysvenskar. Senast idag såg jag en post på facebook om att försvarsmakten söker tolk. Jag undrar, behöver de tolk för att kunna kommunicera med offer eller behöver de tolk för att de tänkt sätta in en massa nysvenskar i försvaret? Om det är det senare, hur ska de kunna avgöra med 100% att det inte är terrorister de sätter in? Hur ska de veta om det är mördare eller självmordsbombare eller "bara" flyktingar?
 
Ett plan till flyger högt och ljudligt ovanför oss. Jag borde känna trygghet, det är vårt försvar som övar! Om nåt händer så är det ju bra att de övar. Jag borde känna trygghet. Men jag känner bara rädsla, en gnagande oro. Tänk om det är en terrorist som övar? Tänk om han får för sig att släppa en missil precis här ovanför?
Och vad händer när IS kommer för att ta över vårt land, efter att de tagit alla andra? Består försvaret av dolda IS-anhängare som tvärvänder när det är dags? Kommer vi att bli bombade av våra egna JAS plan? Är det överhuvudtaget någon som tänker på hotet inifrån, eller rekryteras IS-anhängare på löpande band för att försvaret är rädda för att få rasiststämpeln om de inte börjar kvotera? Hur ska vi vanliga människor kunna veta?
 
Mycket frågor, en del babbel. Men jag är supertrött så det får vara. Kanske är min rädsla obefogad, men kanske inte?

RSS 2.0
Matbloggstoppen