Nästan så...

Snart är det julafton! Jag har ikväll slagit in alla de sista julklapparna, och skickade häromdagen iväg 10 kg julklappar till Dalarna! Haha. Denna lediga dag har spenderats med en kompis och vi har käkat lunch och shoppat lite. Provade sängar på IKEA och upptäckte sen att min telefon var borta, så fick lite smått panik. Men den låg så snällt kvar i en av sängarna!
 
Har även varit på bio denna vecka, Hobbit del 2. Superbra! Men skulle sett ettan innan för hade lite glömt vad den handlade om. Så nästa gång ska vi se ettan och tvåan innan vi ser trean på bio. :)
 
Sen har vi firat lillebror som fyllde 11 år i torsdags, och varit på deras julavslutning. Vi stormade in i kyrkan 10 min senare än vad vi hoppats, sjukt pinsamt. Men vi åkte vilse i skogen först och sen tyckte gpsen att vi skulle 2 mil längre än vad vi skulle. Men det gick ju bra iallafall!
 
Nu sitter jag och tittar på Greys med en julmust, en julesnus och pepparkaksbaksarom i aromalampan! Julmyys! Och supermys eftersom jag är nyduschad och har hoppat i mitt nattlinne och gosar med min filt. Mistern sover så gott han. Bibi ligger och sover framför min skärm. :p 
 
Sitter lite i en FAS 3 grupp på facebook och läser ibland, det är så sjukt hur arbetslösa förnedras och behandlas. Jag har ju själv varit där, så jag lider verkligen med dem. Jag höll mig undan FAS 3, Fasan, enbart genom att be handläggaren dra åt skogen efter att hon bad mig förstöra hela sommaren med meningslösa aktiviteter, i maj 2012. Plugga lite ämnen och det slutade med en skuld till CSN på 45000 kr. Onödigt, men vad skulle jag annars gjort? Sen dessa hattande jobb jag haft detta år, som ju tack och lov slutade i min fastanställning som jag har idag.
 
Jag läser mycket i denna grupp, mycket för att påminnas om hur jävligt det är att vara arbetslös. Jag är så sjukt tacksam för mitt jobb! Denna grupp gör så att jag inte klagar på "dåliga" dagar. Jag vill aldrig hamna på arbetsförnedringen igen. Hur motigt det än kan kännas att kliva upp tidigt på kalla mornar, eller att sitta på jobbet långt in på kvällen, så är det så sjukt mycket bättre än att vara arbetslös. Behandlas som en loppa av myndigheterna som ska straffas dagligen. Leva på en inkomst som inte räcker längre än en vecka, medan skulder hopar sig eftersom man inte har råd att betala dem. Man söker jobb som en galning, och dessa ska redovisas. Man söker jobb man inte har en chans att få och man söker jobb som ingen vill ha. Men ändå får man oftast inte ens komma till intervju, och under tiden man är långtidsarbetslös så ökar luckan i ens CV och det blir allt svårare. Den ständiga ångesten och magontet man har, det dåliga samvetet över att inte kunna bidra till hushållet. Sömnlösheten, maktlösheten. Stressen. Vetskapen om att ju längre tid det går, desto svårare blir det. En ond jävla cirkel!
 
Ersättningarna man får som arbetslös har inte höjts sedan 2002. Hyror, priser och löner höjs årligen. Hur går den ekvationen ihop? Inte alls överhuvudtaget. Så nej, vi som har jobb ska inte klaga. Jobb är ingen rättighet i Sverige längre, det är en förmån. Det finns inte jobb till alla. Siffrorna visar på sänkt arbetslöshet, men siffrorna ljuger. Att bli utskickad på obetalt praktik eller intvingad i en utbildning gör så att man inte längre räknas som arbetslös, och därför ser siffrorna bättre ut. Många skriver inte ens in sig på arbetsförmedlingen, och därför räknas de inte som arbetslösa. Ett jävla helvete är det med allting! Men jag är glad och tacksam över att inte tillhöra den gruppen längre. Och jag lider verkligen med dem som fortfarande är fast i skiten. Jag bara hoppas att nästa val kommer att göra skillnad.
 
Så, lite djupa tankar från mig så här på natten ;) Imorgon blir det till att göra knäck och pepparkakshus och tvätta. Söndag är en ren latdag och på måndag jobb och sedan storhandling. På julafton kommer pappa m fam hit och firar jul :) Sen ska jag jobba på juldagen igen. Sen varannan dag hela veckan. Haha.
 
Fått min lönespec idag, och är superglad! Allt mitt slit för att sälja och all min övertid har gett mig en väldigt bra lön. Tillsammans med Davids också extrastora lön så har vi denna månad 10000 kr mer än förra månaden. Men så har vi också mer utgifter, och så ska sparandet igång ordentligt inför bröllopet i sommar. Ett halvår kvar nu! 
Och jag måste verkligen börja dukana! Nä, ska se klart Greys nu och sen sova. Natti natt!
 
 
 
 
 

Tjolahopp

Har inte så mycket att uppdatera, det går inte så värst bra med dukanandet nu i juletider dock! Blir till att ta tag i detta dirr efter jul, nu är det på väg åt fel håll igen. Tredje advent har passerat och i år igen så har vi ingen snö ännu. Lite tråkigt kan en tycka. Imorgon jobbar jag sista dagen denna vecka, jag har längtat efter denna vecka i en månad! 4 dagar ledigt! Så jävla nice! :D
 
Igår fick jag iväg en kartong med julklappar till familjen, 10 kg ganska exakt! Och idag har jag skickat iväg 14 julkort till de viktigaste ^^ På torsdag är jag ledig, då ska jag städa balkongen som ingen varit ute på sen halloween, dvs "pumpan" står kvar där jag lämnade den och jordgubbsplantan blommar på därute. Jag har nu varit rökfri i två veckor, igen! Men nu ska jag inte börja igen. Ska även göra en batch till med lussebullar och så ska jag göra knäck :) Sen fyller lillebror år också så vi ska åka dit en sväng och gratta honom. Sen är det storstädning på fredag, och sen slappa lör-sön :D Sen jobba måndag och sen ledig varannan dag. Haha.
 
 

Nehepp

Idag har jag köpt en sorts fanta light med stevia till soda streamern som vi börjat använda igen, den har samlat damm i typ 2 år xD
Annars äre väl inte så mycket annat, dagarna har fortfarande inte klarnat så jag är osäker på vilken dag det är. 
Haha sagt fel hela dagen då jag fortfarande tror att det är november... Hur ska det bli när det blir 2014? Haha.
 
Tänkte ta och visa mina middagar för de senaste två veckorna i brist på annat, har ju inte ens orkat göra DD. Men ska börja med det igen from imorrn tror jag!
 
Vad bilderna föreställer får ni gissa själva xD Haha men jag har iaf hittat typ chokladpudding, även vanilj och jordgubb, utan socker som man gör med mjölk och sötningsmedel, och även sockerfrittgräddskum som man kan göra och ha som gräddsubstitut! Passar helt ok till både puddingar och dukansk kladdkaka! 
 
Har både "behandling" och bröllop nu att sikta mot, så nu ska latkilona väck som jag lyckats dra på mig sen jag mer eller mindre slutade dukana för ett år sedan. Har iallafall inte gått upp allt igen, men tyvärr en hel del.. Så nu jävlar!
 
 
 
Jag har börjat med lågkolhydratsbröd då jag inte orkar baka bröd, 3 g kollisar per skiva så det anser jag är ok. Sen lite lingonsylt här och där är ingen fara. Älskar fortfarande min dukanska rödbetssallad och sjögräsnudlarna är toppen! :D Nä, nu sova så det blir imorgon.. tisdag? Kanske? Ja och sen onsdag och sen ledig på torsdag! Yay!
 

Håhå jaja

Så blev det december helt plötsligt, var det inte sommar nyss? Det går bra i dukanandet och det går bra på jobbet och allting annat går också bra konstigt nog. Var ute på tjejkväll igår och har jobbat idag, typ 7 timmars övertid den här veckan så rätt mosig i huvudet. Jag har inte söndag idag kan jag säga. Ska försöka bli mer aktiv på bloggen också, det är ju rätt trevligt att skriva av sig ibland. Sån här lång bloggtorka har jag inte haft på länge :o

RSS 2.0
Matbloggstoppen