En jättespindel! Tove blev rädd för den oc...

foto_0456 (MMS)

En jättespindel! Tove blev rädd för den och sprang iväg. Sen kom hon tillbaka efter ett tag och ställde sig rakt under den. Så jag frågade: varför står du så nära spindeln tove? Och hon skrek och sprang. I ren sympati så skrek även david av rädsla.. ^^


Hahahaha!

foto_0457 (MMS)

Hahahaha!


Nu får vi äntligen åka av båten i visby!

foto_0455 (MMS)

Nu får vi äntligen åka av båten i visby!


Nu kör vi runt efter tommy i stockholm och...

Nu kör vi runt efter tommy i stockholm och hoppas att han leder oss till nynäshamn. Fast vår bil har fått nå fel och gasar av sig själv xD


Nu ska vi snart äta en romantisk middag ;-)

foto_0453 (MMS)

Nu ska vi snart äta en romantisk middag ;-)


Serie tvillingar

Jag och herr älskling tittade nyss på en miniserie på sex delar: "The lost room". Ganska bra faktiskt! =)

Min poäng med detta inlägg är dock att jag under hela miniserien var bombsäker på att Jennifer Bloom spelades av Jodi Lyn O'Keefe från Prison Break, men det visade sig att hon spelades av Julianna Margulies! Jag tycker iallafall att dem är jättelika, hittade ingen bra bild där de gör liknande "grimaser" osv, men tog dessa iaf:


Jodi Lyn O'Keefe


Julianna Margulies

Fulaste ever!

Imorse gick jag upp 7.45 och påbörjade det som jag skulle ha gjort nu i ett par veckor.. nämligen städningen. Golven behövde verkligen en omgång, badrummet behövde rengöras och sängen renbäddas. Iallafall, jag var klar med nästan allting till 10.20 när våra bästa år började. Jag fick iof lov att springa och skura golven i reklampauserna.

11.15 när VB var slut, så skuttade jag in i duschen, sen sminkade jag mig och inväntade herrns hemkomst klockan 12 då han skulle äta lunch.

Nyss så satt vi ute på balkongen för att ta en rök innan han skulle tillbaka till jobbet.

Jag: Jaha.. vad ska jag nu göra resten av dagen tills du kommer hem?
David: Jadu.. jag vet inte.
Jag: Men kom på nåt då!
David: Städa?
Jag: WHAT?!

Hahaha, snacka om att vara blind! Så jag undrade vad han trodde att jag sysslat med hela förmiddagen då, eftersom jag inte skrev på msn till honom förrän 10.20. Nej, då trodde han att jag sovit så länge! Hahaha, som om jag nånsins sover så länge när jag är ensam?!

Ett lysande exempel

I förrgår så skulle jag egentligen haft städardag, men nu medan jag kör nutrilett så är inte energin och orken på topp, så det blev bara till att jag plockade undan och tvättade osv.. dessutom så hade vi inga dammsugarpåsar heller.

Hursomhelst, så märkte inte David att jag faktiskt sopat bort dammråttorna och plockat undan, han märkte bara att jag plockat bort från bordet typ.

Ute på balkongen så ligger det huuur många cigarettpaket som helst, har en bild från i påskas:

Nu ligger det även två lager till på dessa, plus en maaassa på golvet och på två stolar som numera står vid denna vägg.
I förrgår så satt jag och David på balkongen och diskuterade:

David: Usch vad många paket det ligger här, vi skulle ha behövt städa upp lite.
Jag: Men det har blivit tråkigt att städa nu, du märker ju inget ändå..
David: Jo det gör jag visst det!
Jag: Men du har ju inte ens märkt vad jag har gjort inne, inte innan jag sa nåt.
David: Nej, men jag hade märkt det till slut.
Jag: Du, om jag hade tagit bort alla paketen här ute så hade du inte märkt nåt ändå!
David: Jo det hade jag visst det, det hade synts direkt man kommer ut!

Så igår tog jag bort alla paketen, bara för att visa honom vad jag menade. Sen när han kom hem så gick vi ut på balkongen. Guess what? Yes, han märkte då ingenting, trots att han tittade ditåt flera gånger! Och jag gav honom faktiskt ganska lång tid att märka nåt också!

Jag: *Sitter och flinar belåtet*
David: Vad flinar du för?
Jag: Näe jag vet inte... kul att ha rätt.
David: Va?
Jag: Jag har gjort ett lyysande exempel!
David: Av vadå?
Jag: Haha, kommer du ihåg vad vi pratade om igår? Att om jag skulle ta bort alla paket så skulle du inte märka nåt? Men du sa att det skulle du visst?
David: *ser sig omkring* Oj.. jaha.. oj.. Men jag har ju inte tittat ditåt.
Jag: Joho du, det har du visst!
David: Men jag hade märkt det när vi ska gå in.
Jag: Sääkert, men du sa att du skulle se det direkt du kom ut!
David: Mjo.. men.. nääe...
Jag: Det är så underbart när jag har rätt...

Vattenfall och åska

Jag och älskling spenderade gårdagens kväll med att sitta på balkongen och titta på blixtrar och åska. Det var myyysigt! Älskar åska! Smällde rejält också! Regnade hur mycket som helst, fick lov att filma:

Här är en artikel om regnet även.

Och såhär söta var vi när vi satt därute ;D:

Tjuvkikar'n Lasse-D!

Anden i lampan!

http://en.akinator.com/
Hittade en lampa som frågar frågor, man ska tänka på en person och så ska han gissa vem man tänker på.. hittills har han fått många konstiga rätt xD

Jag har just blivit av med mina munsår oc...

Jag har just blivit av med mina munsår och så får jag ett nytt.. fan vad det suger! Har skrapat ur det sista av min anti även och jag kan köpa ny eftersom jag inte visar mig bland folk i detta tillstånd. david vägrar även att åka och köpa det åt mig eftersom han av någon konstig anledning tycker att det Är pinsamt att köpa anti. Så nu ska vi ha jätte kul med en irriterad jag hela veckan! Sitter och baddar läppen med mintu för tillfället. svider som fan. Så ja, nu Är jag ganska irriterad. Man Blir det när läppen svider som satan...


"Ärligt är härligt"

...För att citera Ramlösa reklamen ;)
Jag har aldrig fattat det här med att dölja saker. Det är samma grej som att undvika problem och hoppas att de försvinner.

Jag har haft problem med människor i mitt liv (då framför allt killar) som låter bli att berätta vissa saker för mig, för att "de trodde att jag skulle bli sur". Om jag då säger att det blir mycket värre när (ja NÄR inte om) det kommer fram ändå, för att då får jag även reda på att personen varit oärlig om det, ja då påstår de sig förstå och ska aldrig göra om det igen. Men det gör de ändå.

Tex. En kille har lovat mig att säga upp kontakten med en viss person, och sen pratat med personen ändå bakom min rygg och ljugit om det. Vad sänder det ut för signaler? När jag sen fått reda på det och frågat varför han dolde det för mig, så har jag alltid fått svaret att "jag trodde du skulle bli sur och jag orkade inte bråka om en sån småsak". Isåfall kan han väl säga från början att han VILL inte säga upp kontakten med människan? Jag skulle ju aldrig tvinga någon att säga upp kontakten med någon annan!

Personen lovar sen att det inte ska hända igen. Då säger jag att det är bättre att vara ärlig, så OM det nu mot förmodan skulle hända, så kan han väl iallafall visa mig den respekten att tala om det för mig. För jag blir mycket mer sur över lögnen än själva beteendet.

När personen sen ÄNDÅ upprepar detta, pratar med personen, och inte talar om det för mig.. ja då blir jag väldigt... nej, inte arg. Jag blir besviken! Det har också hänt att jag avslutat relationen pga detta. Pga de upprepade lögnerna!

Detta inlägg handlar dock inte om killar och deras tydligen ofrånkomliga beteende, det handlar om att jag nyligen upptäckt att tjejer gör likadant. Inte bara mot sina partners, utan också mot sina kompisar.

De håller alltså hellre tyst om något som de vet att de borde berätta, bara för att de "tror att man ska bli sur". Eller ännu hellre, "tror att man ska ställa in planerna som man hade för helgen och har planerat i ett par månader."

Jag tycker att när det gäller såna här planer, så kan iallafall ens kompis visa den respekten att de berättar en sån sak INNAN man är fast på ett ställe utan möjlighet att ställa in skiten. Även om jag troligtvis inte hade ställt in det, så hade det varit trevligt att känna att man blev visad den hänsynen att man får möjligheten att välja.

Det är tex som att en kompis har en fest och man blir inte bjuden bara för att kompisen tror inte att man vill komma ändå. Jag kanske inte vill komma, men det är ändå trevligt att bli tillfrågad.

Det är inte säkert att man har gjort något fel. Man kanske plötsligt har fått diabetes en vecka innan man ska ha marshmallows-ätar-tävling som straff för en vadslagning med ett par vänner som också ska delta, men tala isåfall om det på en gång, inte på tävlingsdagen...

Så, ge folk möjligheten att bestämma själva! Var inte såna egoister att ni håller tyst för er egen skull, för att ni själva ska få som ni vill! Och om ni nu måste göra något som är fel, så var man/kvinna nog att ta konsekvenserna!

Själv tycker jag iallafall att känslan av att ha gjort någon besviken är mycket värre än känslan av att ha gjort någon sur/arg. Det man har gjort kanske gör en sur, men att inte berätta det gör en besviken. Önskar verkligen att folk kunde fatta det nån gång.

Aldrig!

Igår var vi och handlade på ica. När vi kom hem så hade vi händerna fulla (framförallt David), och så skulle vi gå in i lägenheten...

David: Har du nyckel med dig? (Hans var längst ner i fickan)
Jag: Nej.
David: Åååh.. du har aldrig nyckeln med dig!
Jag: Jo, men den ligger i handväskan.
David: Åååh.. men du har aldrig handväskan med dig!
Jag: Jo, om jag ska handla och har pengar på kortet.
David:...
Jag: Säg det inte! Säg inte att jag aldrig har pengar på kortet!


Haha!

Lyckat Likkan. Ska iväg på ica nu och st...

Lyckat Likkan. Ska iväg på ica nu och stod och gjorde mig i ordning. Som sista grej tar jag på min vanliga parfym och kommer för sent ihåg att jag har en annan parfym på mig redan. Till och med barn vet att det blir kaos om man blandar parfymer! Nu luktar jag alkohol med hårspray!


Flytaren i Säffle

När vi åkte till Mellbystrand på midsommardagen, så hade vi ett litet problem. Vi åkte från Blyberg runt 5 på morgonen, utan att ha sovit någonting först. Detta pga av ett par myggor som hemskt gärna ville äta oss.
Emelie och Reine hämtade oss iallafall, och så åkte vi.

Vi hade bestämt oss för att äta i Filipstad, och David var som vanligt vrålhungrig och satt och räknade milen. När vi väl kom fram så var klockan 7 på morgonen, och till Davids stora fasa så öppnade ingenting före klockan 8! Så vi åkte vidare.

Vi kom fram till Karlstad klockan 8 och började leta matställe. Nej, då öppnade inget förrän 9! Så vi åkte vidare. Sen hamnade vi på ytterligare ett ställe (minns inte vad det hette) klockan 9. Tro på fan att inget öppnade före 10!

Med en svältande och farlig David i bilen så åkte vi vidare. Vår räddning fanns i Säffle, där vi naturligtvis hamnade på donken.

Men innan vi beställde så skulle vi alla göra våra behov. Men när jag kom in på toaletten så höll jag på att dö; det luktade skit som fan! "Hur fan har personalen hunnit springa in här och skitit redan?! De öppnade ju nyss och vi är kund nr två!" Tänkte jag. Men men, man får väl stå ut. Så jag öppnade toalettlocket.. och där låg vad som skulle bli vårt samtalsämne under resten av resan; EN FLYTARE!!! Jag asgarvade såklart och sprang ut därifrån, mumlande "Det var nånting äckligt därinne" till de andra som stod och såg oförstående ut, och in på nästa toalett. Där jag satt och kissade så slog det mig; "Fan! Jag skulle ha knäppt kort på den så jag kunde ha bloggat om den!" Men jag tänkte att jag kan göra det när jag kommer ut istället.


Det kunde jag inte, för de andra som stod utanför och väntade på mig stod och asgarvade. Då hade de sprungit in på toaletten för att titta, och sen spolat ner den.

Jag: Såg ni den?! Serri, sprang ni in och tittade??
en av dem: Hahaha ja...
Jag: Ni spolade väl inte ner den?? Jag tänkte knäppa kort på den och blogga om den ju!
en av dem: Hahaha jo.. Det var tur att du inte gjorde det, för det var min!

Hahahaha! För att jag inte är elak så ska jag inte skriva vem av dem det vet var som la den berömda flytaren i Säffle... ;D

Internationella strumpdagen

Tack och lov för mina strumpor... utan dem så hade jag nog inte haft nån aning om vilken dag det är. Dagarna liksom flyter ihop... ^^
Gillar ändå onsdagsstrumporna bäst, ska visa dem nästa onsdag ;D

Förökningen

Justja. Hur ormar förökar sig ja. Jag blev äcklad nu när jag läste hur huggormen gör! Blä! Och jag har alltid lärt mig att huggormar inte kan simma, tji fick jag som trodde jag var säker i vattnet. Fast iof, jag har ju stött på en och annan snok i vattnet när jag badat.. vilket har fått mig att aldrig bada där igen.
Tex den gången jag var under vattnet i havet på Gotland (vid Lansa) och tittade upp mot bryggan. Där stod syrran och viftade med händerna och var galen, jag simmade upp och hon skrek "OORM!! OOOOORM!" Varpå jag vänder på huvudet och ser den jäveln simma emot mig. Jag vet fortfarande inte hur det gick till, men plötsligt stod jag och skakade på ett gigantiskt cementblock i vattnet några meter bort från bryggan. Fattar verkligen inte hur jag kom upp där...

Wiki: "Huggormen äter främst smågnagare och näbbmöss. Den kan även ta fisk, grodor, ödlor samt ägg och ungar av fåglar. Ungarna äter den första tiden ödlor och gnagarungar även om de oftast inte äter något före den första övervintringen. Huggormen övervintrar i hålor, rösen eller rishögar. Huggormen simmar bra, även om den inte trivs lika bra i vattnet som snoken. Den kan även klättra i träd, även om den inte gör det så ofta.


Huggormen är ovovivipar; den bildar ägg men dessa kläcks vanligen redan inne i moderns kropp och hon föder levande ungar. Parningen sker i slutet av våren och honan föder ungarna i slutet av sommaren. Vid födseln är ungarna knappt 20 cm långa, och kallas äspingar."

 


USCH!


Jag ska flytta! Till Irland!

WOHOOOO! De som känner mig, känner också till min gigantiska ormfobi. Det är nästan det enda jag är rädd för, dessa äckliga ormar! Jag har tv inslag från min barndom att tacka för det. Plus mammas skrikande: "VAR INTE SÅ NÄRA STENARNA! DET FINNS JU ORMAR DÄR!!!"

Sitter och googlar lite för att jag vill veta hur ormar förökar sig, som jag frågade i DET HÄR inlägget. Men jag upptäckte något annat, underbart!

Citat från wiki: "Ormar förekommer nästan på hela jorden. Allmänt ligger deras utbredningsområde mellan 63° nordlig bredd och 43° sydlig bredd. Den nordligaste arten är huggormen, som förekommer i Skandinavien, och den sydligaste är Bothrops ammodytoides som lever i Patagonien. Inom utbredningsområde finns det dock några öar och ögrupper där ormar saknas. Dessa är Irland, Island, Azorerna, Bermuda, Nya Zeeland och Hawaii."

Jag och David har pratat om att vi vill åka till Irland nån gång, se deras pubar osv. Nu när jag även vet att det inte finns ormar där så vill jag ännu mer åka dit! Kanske bo där! Enligt David finns det en massa möjligheter till jobb för honom också, helt perfekt enligt mig.

Iallafall så blir det Hawaii på bröllopsresa. Inga ormar där heller nämligen.

En fruktansvärd (död) snok som jag råkade stöta på under min morgonpromenad på Gotland 2007. Jag stod förstenad och stirrade på den i 10 minuter innan jag livrädd vågade gå vidare...

Det här med Ex.. igen.

Jag har kontakt med de flesta av mina ex. Inte så att vi pratar dagligen nu längre, med tanke på att våra respektive inte gillar det.
Det är speciellt ett ex som jag inte riktigt kan sluta prata med. Folk irriterar sig på mig och undrar varför jag inte säger upp kontakten med denna människa som sårade mig så jävligt, och antar att det är för att jag fortfarande har känslor kvar för honom.

På ett sätt är det sant, bara inte såna känslor som de tror. När jag tänker på denna människa så blir jag väldigt nere. Tillochmed nu när jag har varit så himla superglad och pigg de senaste dagarna, så får tanken på honom mig att bli ledsen. Trots att vi faktiskt avslutade vårt förhållande ganska stillsamt och utan dramatik. Till slut.

Om vi ska jämföra med hur jag känner när jag tänker på David däremot... När jag tänker på hur otroligt mycket jag älskar honom, eller bara tänker på honom i allmänhet.. så kan jag komma på mig själv med att sitta och le i min ensamhet.

Vi har snart varit tillsammans i två år, och jag älskar honom ännu mer nu än för ett år sedan. Jag är fortfarande kär i honom och kan fortfarande få fjärilar i magen när vi ska ses om vi inte setts på evigheter (dvs tre dagar). Saknar honom som tusan när han inte är med mig, och det är inte en sån där bra saknad som det pratas om som ska vara så bra för förhållande. Nej, det är en annan sorts saknad. En saknad som kan göra mig rastlös och otrevlig mot folk, för allt jag vill är att vara med honom igen. Han är min bäste vän, utan honom skulle jag ha jävligt tråkigt. Ohälsosamt? Jag tycker inte det. Jag är ju lycklig, och jag försöker att göra honom lycklig varje dag också.

Så trots att jag är så glad och lycklig, så har jag ett par laster som kan tynga ner mig. Den ena är att jag inte riktigt kan dra mitt strå till stacken nu på sommaren. Den andra är det här exet som spökar.

Så varför har jag kontakt med denna människa då? Jo, för att de senaste åren har jag samlat kraft, samlat mod och ork för att våga ställa frågan; "Varför? Vad gjorde jag för fel?" och "Vad har dem som inte jag hade?" Eftersom han nu har haft två nya tjejer som han har varit trogen mot, och gått längre i förhållandena än vad vi gjorde. Hans anledning till mig var att han aldrig ville gå längre än till sambo. Så jag undrar, varför inte jag? Även om jag nu i efterhand är glad för hur allting har blivit, så undrar man ju. Det där lilla egot i en vill veta.
Men jag vågar inte riktigt än, jag vet inte om jag vill veta svaret. Men ändå så behöver jag få svar, jag vill inte göra samma misstag igen. Jag vill inte driva David in i någon annans armar.
Så det gäller att vara lyhörd, uppriktig och tillåta misstag. För båda parter. Vi är ju faktiskt bara människor.
Årets första dopp 10/6

Naughty naughty...

David sitter och bombar min msn med länkar till videklipp om ett nytt spel; Naughty Bear. I want it!! Men tyvärr så har inte jag nån av de konsolerna man behöver....
Hursomhelst. David brukar även gå runt här hemma och sjunga peanutbutter jelly-time så att jag blir tokig (även om han är väldigt söt), så den här senaste länken han skickade var sannerligen SPOT ON!


Hemskt olycklig..

Ja, nu är jag hemskt olycklig! Alex Schulman slutar blogga igen, så vad ska jag då göra om dagarna när det är så dåligt väder som idag?? =O Whyy, Alex, whyyy???


Hade lite skoj med helium i fredags... xD


Jordgubbe

I bilen på väg hem från mellby i lördags så käkade jag jordgubbar. Satt och diskuterade huruvida jordgubben är ett bär eller en frukt, eftersom jag har hört nånstans att alla tror att det är en sak men det är en annan. Kunde bara inte komma på vilket som var vad. ^^

Reine däremot var tvärsäker på att det var ett bär. David var också ganska säker. Jag var inte säker på nånting. xDSåhär säger wiki iaf:
"Namnet jordgubbe syftar både på plantan och på bäret. Ur botanisk synvinkel är jordgubben dock inte ett bär utan en skenfrukt, det vill säga en uppsvälld blombotten. De egentliga frukterna är "bärets" gula prickar."

Jag blev inte så mycket klokare av denna info dock. ^^

Sen frukost på mc D ^^

foto_0449 (MMS)

Sen frukost på mc D ^^


Kom att tänka på en sak. Hur har ormar sex...

Kom att tänka på en sak. Hur har ormar sex?? Eller befruktar hanarna äggen efteråt som fiskar?


Yaay. 9 timmar i en överfull bil när det Ä...

Yaay. 9 timmar i en överfull bil när det Är 32 grader varmt i skuggan. Precis vad jag önskade mig!


Kolla vad nära! Men det tar tid minsann ^^

foto_0446 (MMS)

Kolla vad nära! Men det tar tid minsann ^^


Så nära men ändå så långt bort. Jävla bilk...

foto_0445 (MMS)

Så nära men ändå så långt bort. Jävla bilkö. Liseberg Är en evighet bort fast vi kan se det. Haha


Vi sitter fast i en bilkö i göteborg på vä...

foto_0444 (MMS)

Vi sitter fast i en bilkö i göteborg på väg till liseberg. Drygt! 15 km i timmen.


RSS 2.0
Matbloggstoppen