Wooork

Jag vill, jag vill, jaag viiill! Sååå tråkigt att bara sitta hemma!And sholla in tantfejset! ;)

Getingfobi

Vet inte vad getingarna sysslar med nu alltså. Förra veckan så hittade jag två stycken i mitt tv rum. Idag kom det en TILL jäkel flygandes emot mig! Sen var det en på balkongen samtidigt! Jag hoppade in i Davids morgonrock och beväpnade mig med hårsprayen (som btw måste köpas en ny av).

Den ena är nu död och den andra sprutade jag ut från balkongen.

Vi kom överens om att hålla fönster och balkongdörr stängda hädanefter. Var ute och rökte nyss, och så glömde jag att stänga fönstret. Så jag gjorde det pratade återigen med mig själv och sa: "No more bees, please.." Sen skrattade jag åt mig själv och här är jag nu. ^^


Nöt..

Kom att tänka på för ett tag sen när jag käkade choklad (tror jag) och så spottade jag ut nåt hårt som verkade vara en nöt. Då pratade jag med mig själv och sa: "Are you a nöt or are you not?" Sen skrattade jag åt mig själv... ;)

Slemmigt i Sri Lanka?

Tydligen ska man maila till Slembassy@comhem.se om man vill ha det jobbet på Sri Lanka ambassaden som jag kollade på i platsbanken idag...

Gäsp.

Morning people. Japp, det ÄR tidigt...

Paraktiviteter?

Jag vet inte vad andra par sysslar med på fritiden egentligen. Kanske jobbar de båda två och är så trötta på kvällen att det mest blir slött tv tittande eller spel på varsin dator. Eller slösurfande? Eller vad gör folk?

Det lär ju finnas fler par där den ena är arbetslös och rastlös? Vad gör dem? Måste man bo i en storstad för att hitta på saker?

Vi brukar bada ibland, äta ute (på pizzerian iof), bowling har också hänt. På sommaren är det ju mycket lättare att hitta på saker som tex. minigolf osv. Men vad gör andra par undrar jag?

För det mesta så lagar vi mat tillsammans, äter den och sen ligger vi ihopmysta i soffan ungefär och tittar på våra gemensamma serier och ibland nån film. Så händer det förstås att vi spelar också, men det är inte alltför ofta.

Ajja. För att varva lite så har jag kommit på en jätteromantisk paraktivitet som vi ska syssla med när han kommer hem från jobbet. Vi ska städa lägenheten tillsammans! Yay!

Veckans bildVisst jobbade vi hårt i Åsen? ^^

Omg!

Omg yes! jag är människa igen! Chilinötter, gårdagens kycklingpaj och litervis med vatten hjälpte som fan! Man ska visserligen inte vara bakis på en måndag, men orkade verkligen inte bli bakis igår så tog det idag istället.. xD

Nåja. Har sett på film och serier och sovit största delen av dagen iaf.

Idag är det min och hjärtats 14 månaders dag. Det ni!

Dålig dag

Verkar som att fler än jag har en dålig dag, Brutala Bloggen tex. xD

Idag när jag skulle dammsuga så ramlade den i bitar innan jag ens fick ur den ur städskåpet, sen när jag satt ihop den så rev sladden ner Davids lampa och högtalare. Sen skulle jag skura och råkade köra upp moppen i en takplatta inne på badrummet och så hällde jag asvarmt vatten på mina strumpbeklädda fötter istället för skurhinken. Bra Likkan.

Det där är inte ens hälften av mina olyckligheter idag, men jag orkar verkligen inte skriva ner dem! Nu ska jag duscha. Bye bye!

Wtf??!

Jag höll nyss på att skura golvet och så ser jag en GETING krypa på golvet! Så jag tog moppen och mosade honom, men han dog inte. Så jag tog ett kuvert som han fick krypa upp på och sen kastade jag ut honom från balkongen.

Sen gick jag och skurade hallen, kom tillbaka igen och vad ser jag? En TILL geting som kryper på samma ställe! =O Honom sprutade jag ihjäl med hårspray...

Så nu funderar jag på om jag kanske har ett getingbo härinne nånstans, inatt när jag försökte sova så hörde jag faktiskt surrande ljud... Då blir David inte glad..

Snart kommer han hem! <3

Omg..

Kan inte sova. Nyss skrivit av mig rejält i min andra blogg. Den som ingen vet om. Funderat på om jag ska ge David lösenordet till den, men jag tror inte han vill läsa vad det står i den. Det är alla mina negativa tankar på nätterna, och nån irritation emot honom. Men han skulle bara tolka hela bloggen som ett sätt för mig att hoppa på honom. xD

Mina tänder kommer bli sneda. Vem fan tog min skena??

Älskling, du glömde bort mig!

Varning för tråkigt inlägg! - Min stressade bussresa hem (bläddra neråt för kortare inlägg)

Jag hade en väldans tur i måndags när jag skulle åka hem. Först kollade jag busstiderna på söndag kväll, kollade från Älvdalens busstn till Svegs busstn. Enligt de tiderna så skulle jag få lov att åka bussen 9.20 på morgonen från Älvdalen och vara i Mora runt 10. Bussen från Mora går 14. No way tänkte jag! Men självklart tänkte jag åka den.

På Måndagen så försov jag mig till klockan 12. Mamma vägrade köra mig till Mora och jag gav upp. Det blir inge Sveg helt enkelt. Men så kom jag på att jag har ALLTID åkt en buss vid 13 förut. Men enligt busslistan så var den framme 14.05 vid busstn i Mora, och då skulle min buss redan ha åkt.

Men jag kom ihåg att den här bussen åkte till järnvägsstn först, där var den alltså 14.00. Bussen till Sveg kom till järnvägsstn 14.05.

Så jag sökte på internet igen, men bara från Älvdalen till Mora denna gång. 13.15 gick bussen! Jag fick panik, klockan var ju 12.30 och jag hade inte packat eller gjort mig i ordning något alls! Mamma fick be Tommy komma upp och köra mig till busstn, eftersom jag fick lov att ta ut pengar först.

Packade allt och gjorde mig klar väldigt fort. 13.10 kom Tommy. Vi bor visserligen bara vägen ovanför busstn, men jag skulle som sagt ta ut pengar så det var bråttom.

Först på vägen kom det en seg bil, som om det inte räckte med alla farthinder uppe vid skogs gymnasiet liksom?? Men den svängde undan, tack och lov. Men självklart kom där en traktor istället. Men den körde vi om. Tommy körde mycket snabbt...


Till slut kom vi ner på byn, bara för att upptäcka att de bygger om väghelvetet så det inte går att komma fram! Men vi kom oss till bankomaten iallafall. Jag rusar upp, 3 minuter kvar, och upptäcker att bankomaten är stängd.... hur mycket jag än pressar in kortet så fungerar den inte...

Rusar in på banken, ser att det är en massa folk och tar en lapp. Fem personer före mig. 2 minuter kvar tills bussen går. En kassa öppen, och en annan banktant som står och rotar i några lådor. Jag dyker på den andra kassan och ropar: "Hallå?! Ursäkta mig? Du där bak? Hallååå?" Tanten vänder sig om och jag säger "Min buss går om en minut, hinner du göra ett uttag åt mig fort??" Tanten blir stressad. "Ja-ja,jaa, det hinner jag! Om jag skyndar mig och hämtar mitt kort!!" Så gjorde vi uttaget och jag sprang ut till Tommy igen som skulle köra mig till busstn. Vid skolan ungefär så upptäcker vi dock att vägen till busstn är spärrad. De bygger om. Helvete, tänkte jag.

Men så rullar det in en buss vid skolan, och jag tittar på den. Och det var bussen till Mora! Yaay me! =P Så jag kom med den iaf. Satt stressad hela vägen till Mora, "Hinner den innan svegsbussen? Hinner den till Mora på en halvtimme?" När vi var i Blyberg liksom. Men det var inga problem. Bussen hann fram och jag hann tillochmed röka innan bussen kom! =D

Allan = Alma

På väg hem från affären:

Lena: Ska vi gå förbi Allans hus? Och se om han fortfarande står där och pratar med sina kompisar?
Jag: Det gör han säkert, han stod ju där när du gick förbi första och andra gången..
Lena: Haha ja. Typiskt killar.
Jag: Nej? Det är väl tjejer som brukar stå och pladdra i flera timmar?
Lena: Hehe ja kanske det. Allan kanske har blivit en tjej!
Jag: Haha ja. Då ska jag kalla honom för Alma. Fan, nu kommer jag börja kalla honom för Alma...
Lena: Haha ja gör det! På Facebook!
*Lena* "Hej Alma!"
*LåtsasAllan* "Hej, men vem är Alma?"
*Lena* "Det är du, för du har blivit en tjej nu!"
*LåtsasAllan* "Vad?!"
*Lena* "Ja du har blivit en tjej som heter Alma och..."
Jag: LENA! Sluta ha en låtsaskonversation med dig själv!


Lenas mage

Lena: Jag har ont i magen.. aj!
Jag: Du kanske är hungrig?
Lena: Nej.. men det gör så ont!
Jag: Du kanske har ätit nåt konstigt?
Lena: Nej, det har jag inte..
Jag: Du kanske har ätit en banan åt fel håll? Du vet, på tvären?
Lena: *Stannar upp* Kanske det kanske! Nu blev magen bättre!
Jag: Bananen kanske la sig åt rätt håll.
Lena: Eller så var det bara en fis som ville ut...

Kommentera mera - och kommentera/svara rätt för bövelen!

Jag, som så många andra, stör mig på dessa "bloggare" som inte fattar hur man svarar på en kommentar. Om de svarar i sin egen blogg så är det ju inte säkert att man får svaret!

Om någon kommenterar i min blogg, så skriver jag ju självfallet svaret i deras blogg (om de har någon). Jag menar, vissa dagar så skriver jag flera inlägg per dag, ska då den som la kommentaren behöva scrolla sig ner bara för att kolla om jag har svarat??

Har personen som kommenterat ingen blogg, så blir man ju förstås tvungen att svara i sitt eget inlägg. Men då vet också personen (förhoppningsvis) att den inte har någon blogg, och fattar själv att de måste bläddra lite. ^^

Sluta svara på kommentarer på msn även! Eller facebook, eller mail eller något annat irriterande. Bloggare bör faktiskt svara i varandras bloggar, och som Egoinas mamma sa för ett tag sedan, så borde man inte endast svara på kommentaren man fått.

Bara det jag ville få ur mig. Har kommenterat åtminstone 4 bloggar den senaste tiden som envisas med att svara i sina egna bloggar, msn eller facebook. Jag har nu slutat besöka dessa.


...

"Never trust a guy who says Trust me."

Veckans bild

Tove kissar mitt i Gävle!

Nu firar veckans bild en månad! =D

Grattis på 40 års dagen mamma!

Morgonen började kvart i 8, då jag steg upp. Gick in i köket där Tommy höll på som värst. "God morgon" sa han. Jag ställde mig under vattenkranen direkt och bälgade i mig. Sen mådde jag bättre!

Väckte Sandra. Hon kom in i köket. "Pigg du ser ut!" Sa Tommy. Sandra ställde sig och bälgade vatten.
Amanda kom in. Tommy sa ingenting, och hon ställde sig och drack vatten hon med. Det såg roligt ut, alla tre liksom xD


Hört idag

Imorgon fyller mamma 40. Det märks på hennes virrighet. ;)

Vi satt ute och rökte förut och jag satt och tittade på barbierna och upptäckte att de hade flyttat sig sen sist jag var ut - alltså bytt ställning.Så jag sa det till mamma:
Jag: De där barbiesarna flyttar på sig varje gång jag kollar!
Mamma: Ja, men det är sådär med vissa mönster. De ser ut som att de flyttar på sig, och så blir man alldeles snurrig.
Jag: Va?
Mamma: Ja. Vissa mönster. De åker omkring så man blir förvirrad.
Jag: Men vad pratar du om?? *Spanar på barbiekillens byxmönster*
Mamma: Ja, du sa väl att bollarna flyttar på sig?


Hört igår

När vi var i Mora så åt vi nästan hela tiden någonting, så när vi kom hem så var vi alla proppmätta. Jag, Sandra och Amanda satt och spelade Monopol på datorn i tv rummet.

Sandra:
Andreas, kan du göra kola?
Andreas: Men jag vet inte hur man gör!
Sandra: Men mamma kan lära dig!
Andreas: Men mamma vet inte heller hur man gör!
Mamma: Men det vet jag väl visst, och du har väl gjort kola flera gånger?!
Jag: Hur fan orkar du äta kola nu efter allt vi har proppat i oss idag??
Amanda: Ja det undrar jag med..
Sandra: Men ååå! Jag vill ha cola! coca cola!(soda stream) Trodde ni att jag ville ha 5minuters kola???


Ursäkta herr katt

Iförrgår skulle Sandra gå på toa. Så hon öppnade dörren och så satt katten på lådan. Sandra tänkte inte på saken utan sa helt seriöst och allvarligt: "Oj, ursäkta!" Och så stängde hon dörren och gick på andra toan. Sen hörde jag henne säga: "vafan.. sa jag just ursäkta till en katt???"


Resekamrat

När jag åkte buss från Sveg i förrgår, så åkte Amanda och Sandra samtidigt buss mot Mora. Fast deras resa startade 07.00 den morgonen.

På bussen så skickade jag iväg ett mms till Amanda:
"Den där svarta pricken där, det är min resekamrat. En fluga!"

Det här fick jag till svar:
"Detta är min resekamrat!"

Mora

Har shoppat idag..(igår).. Lägger upp bilder sen. Ikväll har jag städat dator-skrivbordet! Kan säga att jag hade två centimeter av skärmen som inte var täckt med ikoner innan.. fan, skulle ha knäppt före bild xD

Btw, Ronnie som tycker att jag "fläker ut mitt liv" och inte förstår varför. Du ska vara glad att jag kan ge er ett skratt (även om det är på min bekostnad)! Plus att ni har ju så mycket lättare att hålla koll på mig, istället för att skvallra så är det bara att hämta färskt info här!


Stoja öjon!

Skickade in Tilda för att ta på sig nattlinne och borsta tänderna förut. Men hon snabbt tillbaka med en allvarlig min, jag översätter vad hon sa:
-Det är en spindel.. nej fluga.. på stora toan, en spindel och den är läskig och den har *visar med pekfingrarna* stora öron!

Vi garvade såklart. Amanda gick in för att ta bort insekten med de stora öronen. Jag gick efter för att knäppa kort på monstret. När jag kom in så såg jag att Amanda stod med en bit papper i handen och sa till Tilda: "Den är inge farlig, ta den här pappersbiten och så fångar du den och..."
Jag: "Vad gör du?!"
Amanda: "Det är ingen spindel.. det är en fjäril.. jag vet inte om jag riktigt vill ta i den.."

Så jag tog papperet och petade till den läskiga saken, som då började flyga. Amanda, som alltså ska hjälpa mig att få Tilda att sluta vara rädd för insekter, skrek och hoppade som en galning, vilket fick Tilda att skrika som en stucken gris.

Men hon har ju faktiskt fobi för fjärilar.. 18 åriga människa! Kolla in monstret med de stora öronen:


Knäppa katt!

Jag har stött på många knäppa katter, och jag har haft några av den sorten också. Katter är roliga djur; de har verkligen sina egna personligheter! Varje katt är lite egen. Som den här katten som för tillfället bebor vårt hus.
Han är knäpp!

Han skulle prompt vara under min säng när jag bäddade den. Jag fick syn på en tygrosett som jag lockade ut honom ur pannrummet med, och han följde med. Jag tog tag i katten och kastade ut honom lite lätt, slängde rosetten efter honom och han jagade rosetten.
Jag gick in i pannrummet igen för att fortsätta, två sekunder senare ser jag den bekanta svansen sticka upp bredvid sängen. Jag kikar ner, och ja där sitter han. OCH rosetten!
Testade igen, slängde ut rosetten. Katten efter, han tog den i munnen och sprang in under sängen igen! Detta fortsatte några gånger... Knäppis.

Jag fångade honom i en filt och han tyckte det var mysigt.
Nåja, nu ligger han gott och sover, han la sig under sandras ben av nån anledning. Alla katter dras till Sandra bara för att hon hatar dem xD

Lilla beby T börjar bli stor! <3


Dålig täckning på internet i pannrummet

Nu har jag sovit i Sandras rum, Tildas rum, sandras hus, tvättstugan, hallen och andreas rum. Idag testar jag nåt nytt - Pannrummet! Lite kallare, lite mer ljud, lite trängre. Lite sämre trådlös täckning än i övriga huset. Jag får samsas med skorna och strykbrädan såklart. Men med egen ingång! ^^


Fortsätt att älska!"Till alla er som var först med att skriva puss.."

Hallå, om jag skulle vara först med att skriva puss och så kommer det en hög med änglar och körmedlemmar som manar mig att "foooortsäääätta" så skulle jag bli livrädd och aldrig mer skriva puss!

Släkt

Det blev ju lite förklaringar hit och dit angående mitt inlägg om arv osv. Jag vet vad ni sa men jag tyckte allt var så krångligt så jag förenklade det till den enklaste och mest elaka förklaringen ;)

Hursomhelst, jag tror inte det kommer bli några problem för oss Lundinare när det gäller arv. Jag planerar inte att bli över 40 år ändå.
Kära farbröder och far, det blir ni som kommer att slåss om mitt arv! Sådeså!

Nice to know

Jag tycker det är dags för skottår! Men tydligen så är det inte det förrän 2012. Samma år är det 100 år sedan Titanic förliste! Den sista överlevande dog i maj 2009, Jillian Gertrud Asplund, 97 år gammal.

Städdagen

Tänkte lägga upp nån bild från igår. Synd att jag inte knäppte kort allra från början, när det var som stökigast ;)

Två "före" bilder:

Två "efter" bilder:

Sen gjorde jag kyckling och bacon paj:

Trekant

Jag både tänker och tuggar trekantigt.


Korvsnoppar

På tal om Sandra och korv. När hon äter korv så biter hon alltid av "korvsnopparna", dvs det som sitter längst ut på korven. Därför att hon tycker de är äckliga. Så döm min skadeglödje när jag såg förpackningen som säljer endast korvsnoppar:Självklart fick vi lov att köpa den!

Idol 2009

Har nu följt Idol auditionerna som jag gör varje år. Jihde drar sina skämt som vanligt, men så finns det ju vissa personer som skämtar till det så det bara blir pinsamt.. xD

Men poängen i detta inlägg handlar inte om det, utan en sak som Jihde sa som faktiskt fick mig att gapa!
För nån vecka sen så var ju vi i Gävle (där alltså kvällens audition höll hus), och då diskuterade jag och David att den stan är stor, den är tillochmed större än Östersund (tror vi).

Så vad sa Jihde? Jo, han sa att det finns talanger även i såna här "små städer"! Att talangerna finns inte bara i städer som Stockholm och Göteborg, utan tillochmed på landet, som alltså är Gävle! Landet?! Vad skulle han då kalla Älvdalen? Djungeln??


Min vecka

Så här ser veckans sju dagar ut för mig:
Måndag= Latdagen
Tisdag= Städdagen
Onsdag= Skura golvdagen/Nöjd med mig själv dagen/arbetsförmedlingsdagen/lill-lördagsdagen
Torsdag= Speldagen
Fredag= HELG! Vara uppe sent och dricka öldagen
Lördag= Bakisdagen
Söndag= Segdagen
Sådär. Nu har vi det klart. Livet är hårt som arbetslös...

Veckans bild


Veckans bild är en dag försenad, men här är den iallafall! Den föreställer min systers middag; ketchup med korv.


Så sant!

"Att tänka innan man talar är som att torka sig i röven innan man skiter." Tydligen så går min hjärna efter den filosofin.
Jag vill även passa på att tala om att jag kommer varken att läsa några bloggar, kommentera eller skriva något inlägg förrän imorgon kväll. Storstädning på G nämligen! God natt!

Skynda!

Är inne en snabbis och skyndar mig att kommentera de bloggar jag hinner och skriva ett litet inlägg här för att berätta att mitt internet har fått eget liv och fungerar endast när det känner för det. Så nu vet ni!

Blogglista topp 5

Här är de bloggar som ligger på min topp 5 lista! =)

 1. Egoina
 2. Egoinas mamma
 3. Alexander Schulman
 4. Brutala Bloggen
 5. Gun's

Mjuk som en babystjärt

"Mjuk som en bebisrumpa!"

Varför klappar man sin karl i ansiktet när han är nyrakad, och säger de där konstiga orden? Man brukar väl inte klappa en bebisrumpa på det sättet som man klappar nån i ansiktet heller? Tänker ingen på vad som kommer ut ur det som kallas för rumpa?

Måste vara en pedofil som kom på det - Mjuk som en babystjärt..


Släkt

Till min kära släkt som tydligen har börjat läsa min blogg: Sluta ta det jag skriver på blodigt allvar och SLUTA skriva noveller i kommentarsfältet!!

"Det händer inte mig"

Nästan alla föräldrar säger till sina barn: "Gör inte det eller det, för då kommer det och det hända." Eller "Gör inte det, för så gjorde jag och detblev INTE bra!"

Men även om man vet om alla misstag som kan göras, så kan man inte veta om dem riktigt i förväg ändå - vi måste begå dem för att förstå. Hur många gånger man än blir varnad, så är det det där klassiska som spökar i alla tonåringars (och äldre också faktiskt) hjärnor - Det händer inte mig. Men faktum är att det händer alla.Samboskap dödar del 2 - hava barn dödar?

Uppföljare till samboskap dödar! Funderar återigen på det här med unga förhållanden. Frågan är egentligen om man borde ha ett riktigt seriöst förhållande innan man är typ 30. Man flyttar ihop för tidigt, förlovar sig för tidigt, gifter sig för tidigt, skaffar barn för tidigt. Jag menar, femtonåringar som bestämmer att de vill behålla sitt barn? Ok, det är deras eget val, men om de från början vet att pappan inte vill ha barnet och inte kommer att ställa upp.. varför sabba sitt eget, och barnets, liv och samtidigt sitt förhållande som kanske är hur bra som helst annars?

Ajja. Tänkte bara på dem som jag känner som har fått barn den senaste tiden. Jag ska inte gå in på vem av dem som inte är ihop med barnets pappa längre, det spelar ingen roll. Men frågan är om det var pga graviditeten det tog slut?


(bilder från sims 3, fick en bebybugg på den översta;D)

Kameran hittad!

Efter många sorgliga timmar igår så hittade vi kameran. Eller ja, David hittade den. Den försvann ju i fredags vet ni. Syrran brukar känna på sig hur allvarligt det är när jag tappar bort saker, om jag får tillbaka dem eller ej. Så jag skickade ett sms till henne:

"Har tappat kameran igen. Vad tror du, får jag tillbaka den? Hur känns det?"
Och hon skrev: "Svårt att känna när du är så långt bort. Känns lite värre än förra gången. Men kan inte säga säkert faktiskt. Måste vara nära dig tror jag. Haha"

Ett par timmar efter det så skickade jag det fulaste smset till henne, jag har aldrig skrivit nåt som ser så komiskt ut: "Hahaha, kameran var i kylen!"


Vi finns för dig

Vem? Vem finns för mig?? Jag ser inga uppgifter om vem/vilka denna/dessa "vi" är!


Projektorduk

Vi har införskaffat en alien-mänsklig projektorduk.Helgen

I fredags drack jag och David en varsin martini, sen tänkte vi att vi skulle spela. Men Lena ville ha sällskap till Knuten, så vi gick bort till Allan och drack lite öl där, och sen gick vi till Knuten. De hade egentligen stängt, men vi fick komma in och handla ändå. ;) Det fick iof de andra människorna därinne också ^^

Efter Knuten gick vi hem till Mads där vi drack lite mer. Det var trevligt och lugnt (trots den jobbiga polacken).
Det enda jobbiga var att jag dagen efter inte hittade min kamera... =(

9/11

Nu är det 8 år sen, och jag kommer fortfarande ihåg att jag satt i Runes bil och väntade medan moster nina köpte möbler inne på affären till sin lägenhet eftersom hon skulle börja gymnasiet... Wierd. En tyst bloggar-minut!


Ahlgrens bilar - lakritsdäck

Hela dagen idag har jag suttit och varit jättesugen på lakritsdäck! Idag när älskling kom hem från jobbet så höll han händerna bakom ryggen och sa: "Välj en hand!" Jaha, tyckte jag, och valde vänster. "Ge mig en puss!" Så gjorde jag det. Och så plockade han fram däck åt mig! Det är nästan läskigt hur vi läser varandras tankar nuförtiden.. för en stund sen till exempel, så bloggade vi båda under samma rubrik.. "Dagens Skratt" ^^
Gullepruppen min, vad skulle jag göra utan dig?

Östersund

I förrgår så kom David hem från jobbet och förklarade att vi ska åka till Östersund. "What?!" Tyckte jag. Det var som så att hans mammas tv gick sönder förra veckan, och lägligt nog så hade Jocke köpt en ny tv så vi fick hans gamla, fullt fungerande tv, i fredags. Så i förrgår tyckte alltså David att vi skulle åka till Östersund en sväng och lämna tvn.

En sväng, blev att vi åkte härifrån 17.30 och kom till baka 00.15 ungefär... drygt! Men ändå, något utöver det vanliga serietittandet ;)

Jag fick sitta bak på vägen dit, för tvn hade fräckt nog tagit min plats i Larrys drottningstron.


Sen när vi väl var där så kom Peter och hjälpte till. Självklart så skulle det regna. Och jag dokumenterade såklart!

Till slut kom tvn på plats!


David fick lov, med hjälp av manualen, att fundera ut hur man programmerade in kanalerna bara...


Han hade lite tidspress på sig, tvn skulle nämligen sprängas när nedräkningen var klar..


Sen bestämde vi oss för att ta en tur på stan och låta de hemlösa se lite på tv:


Innan vi till slut for på donken där jag äntligen provade Mc Flurry marängswiss! Den var jättegod! Och marängerna var små och jättesöta!

Dagens skratt!

Hahaha, ni som inte kollade på gårdagens Idol missade verkligen nåt! Jag höll på att garva ihjäl mig  när dessa två töntar skulle sjunga, klart sevärt!


Kärt barn har många namn

Det blir en rysare för prästen om den 30-årige norrmannen väljer kyrklig vigsel.

Men Julius Andreas Gimli Arn MacGyver Chewbacca Highlander Elessar-Jankov har inga problem med sitt långa namn.

Och funderar på tre nya; Frodo, Aragorn och Ludvig.

 

Hahaha fyfan vad coolt! Läs mer här


Fria med stil

Sitter och läser runt lite på aftonbladet, och hittade den HÄR artikeln. Hur kan nån lägga så mycket pengar på ett frieri?? Jag skulle iof inte klaga, jag håller med om det han säger. Brölloppet är för alla, men frieriet är för bara det blivande brudparet. Det är ändå frieriet man kommer att berätta om för barnen.

Men det är sånt där som svenska, fantasilösa män aldrig skulle göra. Nu för tiden i Sverige så verkar frierierna vara ömsesidiga, man säger:
"Hörru, vi kanske borde ta och gifta oss?"
"Ja kanske det.. vill du?"
"Ja om du vill..?"

Men egentligen, man måste ju säga att såna där män som alla tjejer drömmer om, får våra tråkiga killar i Sverige att framstå som.. ja just det de är, tråkiga och fantasilösa och snåla! Eller är det såna som jag som ser för mycket romantiska drama filmer ? ;)

Samboskap dödar?

Nu har jag på sistone, och faktiskt i fyra års tid, tittat på ungdomar (inkl. mig själv) som flyttar ihop med sin kille oftast alldeles för tidigt. Alla som jag har känt hittills har gjort slut inom ett år efter det, utom möjligen en. Så en av tio kanske stannar kvar och faktiskt blir lyckliga ihop. Det verkar som att samboskap dödar unga förhållanden.

Varför är det så? Varför tar det slut fortare i samboskap än om man fortsatt leva i varsitt boende? Jag har tänkt på några saker som skulle kunna vara orsaker:

 1. Man lär känna varann för mycket och för fort och ser sidor som man inte ville se.
 2. Man upptäcker att den här personen inte var så intressant som han/hon verkade först.
 3. Det hade förmodligen tagit slut ändå, bara det att när man bor ihop så speedar man upp tiden och hinner med allt i förhållandet tidigare än man skulle och så gör man slut tidigare.
 4. "Ju längre tid man är i ett förhållande, desto längre tid klarar man sig utan sex". Så, otrohet med andra ord.
 5. Man börjar irritera sig på allt som partnern gör eller säger och till slut orkar man inte med det längre.
 6. Man börjar ta varandra för givet och slutar med de små sakerna som gör att man gör varandra glad.
 7. Man känner sig kvävd av den ständiga närheten.
Jag ska inte påstå att jag är helt orädd och säker på att nåt av dessa inte kommer att hända oss. Jag är ganska rädd för det, men försöker att inte tänka på det. Försöker att inte överanalysera varenda rörelse. Men jag är ju faktiskt trots allt bara en tjej, och jag har varit med om det förut. Men jag vet inte vad jag skulle göra om det skulle ta slut mellan oss... Det skulle vara hemskt tragiskt!Brakeup-date

Hahaha jag kollar på Oprah, det är två fjortonåringar som vill ha sex. Doktorn frågar "Varför vill ni ha sex?" "Hur länge har ni tänkt vara ihop?"

De svarar att de har inget riktigt "brakeup-date". Killen säger att han vill vara ihop "for a long time".
Hur länge är lång tid, undrar Oprah.
"6 månader - ett år kanske" säger killen. xD Hahahaha

It's highschool, what do you expect?

Kladdkaka

Det är livsfarligt att ha en massa kladdkaka hemma och vara den enda som äter den! Hos mamma går den åt på en gång för att alla äter den, men nu är det bara jag och David. Och på dagarna bara jag... undrar hur länge de där räcker.. xD


090909

Idag är datumet 090909. Tänkte skriva det här inlägget klockan 9 imorse, men NÅN väckte mig visst inte halv 9.. tur att mamma ringde strax över 9 iallafall, annars hade jag nog missat min tid klockan 10. =)

I Mars så låg vi 5 syskon och sov i samma rum i Åsen, ganska trångt men ändå mysigt. Vi låg där på nätterna och pratade om allt möjligt. Då fick vi iallafall för oss att den 9e september 2009 så skulle vi ringa varandra, bara för att det var 090909. Haha, hade nästan glömt bort det, men larmet som jag ställde in då påminde mig förut. ^^


Favorisering på krogen

Drinken till vänster är mosters, och den till höger är Toves. Moster håller i de två saker hon ätit ur drinken. Favoriserar bartendern sina kunder eller vad? =O


Ibland börjar ...

Ibland börjar man faktiskt fundera... Några saker som lille Wille har sagt:
"Nej, inte äta bebisfötter! Det är ingen smakupplevelse!"
"Den här maten smakar utmärkt, kan jag få receptet?"

Hans bror Krille brukar när han är arg säga: "Jag önskar att ni var döda!" Wille säger:
"Jag önskar att ni inte var vid liv!"Hemmafru dag xD

Idag har jag bakat kladdkaka och så har vi gjort tacopaj. Fast den liknar mer en gratäng.. uscha. Ajja, det blir säkert bra. Annars har jag varit på sjukhuset och träffat en jobbcoach, och sen har jag gått till försäkringskassan och krånglat med papper. Som vanligt.

Veckans Bild

Jag vill bara tillägga att alla Veckans Bilder är på folk som gör sig till, så ingen får för sig att mina Veckans Bild offer ser ut så på riktigt ;)

Vår släkt ...

Vår släkt äger typ 3 hus på Fårö + en sommarstuga. Pappa har 6 barn och farbror Ronnie har ett, farbror Sune har inga barn. Så Ronnie förklarade för oss att när de alla tre har kolat så får Kerstin hälften och vi 6 får dela på hälften. Är det rättvist va? xD

Pappa lovade dock att jag skulle få ärva denna fallfärdiga sak... ett garage tror jag bestämt att det är, och det var först efter att jag avböjt hans första erbjudande om att ha en husvagn på en gräsplätt i skogen.


David gillar krydda

David: Jag skulle vilja veta vad det är alla dricker, alla bord har en sån där rolig flaska!
Jag: Peppar?
David: Ja, men jag skulle vilja veta vad det är där i.
Jag: Peppar?
David: Ja men alla dricker ju...*kollar i flaskan* jaha, det är peppar...

 


Men daah?

Jag och David satt på balkongen och diskuterade Sveriges konstiga lagar och regler. För oss svenskar blir det allt svårare att få bidrag och lägenheter, medan invandrarna som kommer in praktiskt taget får lyxen slängd i armarna på dem! "Nejmen hej, här får ni ett hus! Här, ta en ny bil också! Varsågod, här får du Sveriges bästa jobb, och vänta, här får du en hög pengar också när vi ändå håller på! Sen kan du väl ta och släpa hit resten av din släkt också, snälla?" Ungefär så.

Jag fick dock en snilleblixt! Varför inte skärma av Skåne (som ändå ingen gillar), skeppa skåningarna till Danmark och släppa in alla invandrarna till Skåne istället??

Jag:
Varför kommer alla hit? Kan de inte invandra till ett annat land istället?
David: Jo men det gör de väl, de invandrar ju in i fler länder..
Jag: Nej det gör de inte, alla kommer hit! Vi får alla invandrare!
David: Men kolla bara på Danmark.. nej jag menar Gävle! Oj nej justja.. det ligger ju i Sverige...

Haha xD Det var faktiskt väldigt mörkt i Gävle..

Asså, jag har ingenting emot invandrarna egentligen, jag är bara så less på att höra om deras perfekta tillvaro i Sverige medan deras perfekta söner är ute och begår perfekta rån och våldtäkter...


Veckans bild

Ska börja med "Veckans Bild" Tänkte jag. Här är den här veckans fulaste bild! På min käre syster som verkligen gör sig ful.. xD Hädanefter kommer veckans bild att dyka upp på måndagar!


Hört idag:

David var hemma på lunch tidigare idag. Jag tvättade alla mina "underbyxor" (dvs trosor) igår, och hade idag lagt dem på armstödet på soffan där David satt. Senare när han hade gått tillbaka till jobbet så skrev han på msn:

 

David säger (13:43):
varför sa du inget när jag gick!  
LDA - Likk@n Den Allsmäktige säger (13:43):
?
David säger (13:44):
att en av dina trosor hade fastnat i mina byxor och hängde och dinglade ner för benet! :O

Hahahaha jag höll på att dö! xD

Gävle

Förra helgen, dagen efter att jag kom hem från Gotland, for vi till Gävle. Vi bodde på Scandic. Först var vi på arbetsförmedlingen för att jag och mamma skulle söka lite jobb tänkte vi.

Sen gick vi på stan en sväng.


Sen blev det förfest i Mamma, moster och Toves rum. Efter att jag och David gjort oss i ordning på vårt rum. =)Sen tog vi taxi till stan för att gå på krogen; Church Street Saloon. En krog i westernstil. De anställda har cowboy kläder och ibland har de uppträdanden där westerntjejer dansar på bardisken. xD Det var något som David älskade iallafall, han blev frälst!David köpte en öldrink med tomatjuice och tabasco i som smakade röv, och Tove kissade på torget.

Sen gick på en annan krog, där ölen var jättebillig! Saints nånting.. en kanna fick vi för 160 kr =) Som räckte till tre öl var till mig, David och Tove. ^^


Sen tog vi en taxi hem och tog en öl på rummet. Fast Tove behövde hjälp tillbaka till sitt rum.. och hon minns inte så mycket xD


--

Sen åt vi frukost på hotellet, packade ihop och åkte hem =)


Blommor!

Förra torsdagen när David kom till Älvdalen så fick jag blommor av honom! Jag säger ju att han kan om han vill... ;) Älsklingsmupp <3Gotland

Här kommer Gotlandsveckan i korta drag:

Har ju redan skrivit när vi åkte tåg så, det skippar vi ;) På centralen hittade vi David, han som ägde solstolen som David hade sönder förra året. Sen åkte vi båt.
Ankom på Fredag natt, blev hämtade av syrrans kompis koffe vid båten och åkte till Slite där Andreas och Amanda var.
Lördag: Vi for till Fårö och hälsade på Pappa, Sussi och mina småbröder Kristoffer och William. Där rökte vi flundra, eller ja, pojkarna rökte flundra. Vi ville inte att våra kläder skulle lukta rök. Pappa lärde Andreas "familjehemligheten" med att röka flundra ;)


Sen drack vi litegrann, och så åkte vi släpkärra ner till Klintsbro; Jag, Sandra, Amanda, Andreas, Kristoffer, William, Kerstin, Pappa, Sussi och Ronnie. Alla Lundin, utom Sussi. Haha, omringad! ^^


Sen for vi tillbaka till Sunes hus, samma hus som vi bodde i förra året. Där drack vi lite mer, sen kom Ylva och hämtade oss och så for vi till Jannika där vi drack lite mer innan det blev dags för Fårö-Safari! Har inte så mycket att säga om den kvällen dock.. ^^Söndag: Vaknade i Jannika soffa, ingen aning om hur jag kom dit men tydligen så drogade (hennes sömnpiller) syrran ner mig för att jag vägrade sova. xD Sussi hämtade oss och vi for till Bungehallen och handlade. Sen for vi och badade i Ekeviken. Hade ju såklart badkläderna i Slite, så jag lånade en vit t-shirt av Sussi. Sen for vi och grillade hos Ronnie i huset där jag bodde när jag gick i sexan. =)Måndag: Amanda fyllde 18, så vi sjöng för henne på morgonen. Sen åt vi på Phoenicia. Efter det åkte vi på bolaget och sen till Fårösund för att dricka med Jeffrey, Jannika, Erika, Viktor och Harald.Tisdag: Vi for och badade i Den Blå Lagunen. Sen for vi och käkade bakismat på Kvännis. ^^


Jag red loss på min Jeffrey-puppuhäst! PUPPLA!


Sen har vi hoppat studsmatta och haft tjockiskväll. På torsdagen åkte jag och Andreas hem.Häpp

Jag vill bara be om ursäkt för mitt dåliga svarande på kommentarer, plus att jag har kommenterat dåligt den senaste tiden. Min enda ursäkt är att jag har varit för lat ;) Hallå, har inte ens uppdaterat min blogg ju, då är det illa!


Men nu är jag tillbaka igen, uppdatering kommer att ske om en timme ungefär och jag kommer att börja kommentera igen och svara på era kommentarer =)


Och justja. ROBIN vem du nu är, ja jag har sett Snövit och de sju dvärginnorna, men jag har den inte och även om jag skulle ha den så skulle jag sannerligen inte sälja den! Den har ett alltför stort sentimentalt värde för mig! ;)

Inte tid

Har inte tid att blogga än, men lägger upp en film från när vi var och badade i Den Blå Lagunen på Gotland så länge. =)

RSS 2.0
Matbloggstoppen