Förlovad =)

Ja det är vad jag är nu. =)

Igår på dagen så åkte vi till Arctura (eller vad det hette), ett jättehögt torn som vi gick upp i. Det var skitläskigt däruppe! Larry såg ut som en leksaksbil. xD


Efter det så for vi och käkade mjukglass, och sen gick vi lite längs vattnet typ. Mysigt. ;)
Haha, vi blev även stoppade av nån tjej som ville ta kort på oss, och så tävlade vi i "dagens kärlekspar". Vi vann dock inte... inte så konstigt, vi såg nog mer förvånade ut än kära! Precis som David blev förvånad över sin glass...?


Sen for vi hem och tog ett glas öl. Sen åkte vi taxi ner till mar.. äh, det hette nåt på ma. en restaurang iallafall, riktigt fin och mysig vid vattnet. =)

Jag beställde majskyckling med en massa bönor och linser, som var jättegod. David beställde Entrecote eller vad det heter, också ätligt.  Innan maten kom så fick vi ett varsitt vattenglas och en fördrink som David hade beställt åt oss, baileys =D

Sen fick vi en korg med bröd också, med nå kikärtsvitlöksröra. Det var gott minsann!
Sen kom maten även, den var jättegod. Till maten drack vi rött vin. Mitt i maten så ploppade David upp ringarna, jag blev å så överraskad (A) ;) Det var ju inte jag som valde dem eller så eller ;)
Våra vattenglas blev ständigt påfyllda, inte coolt med tanke på min tvångstanke om att dricka upp mitt glas hela tiden.. de försökte få oss att drunkna tror jag!

Efter maten så gick vi bort till nån krog som ligger vid vattnet, eller ja, öltält kanske mer liknande. David köpte en öl till sig, och en Ouze (?) till mig. Stod vid vattnet en stund, det var mysigt. Sen tog vi en taxi hem igen och satt i trädgården med lite öl och musik och pratade. Även det var mysigt.

Han kan vara romantisk ibland, om han vill. ;) Även om han hellre lägger blommor på min grav än att ge dem till mig när jag lever...


Ett år <3

Idag är det min och Davids ettårsdag. Vi lär väl överträffa halvårsdagen, men det blir väl nästan automatiskt eftersom David inte behöver åka iväg och jobba ikväll.. ;) Det är iallafall en riktigt romantisk dag, sådeså! ;)

Love you bejjb <3

Edit: Yes we did, vi förlovade oss nämligen! :D På världens bästa dejt :P

Fransyska

I lördags var Emelie och Reine här. Vi for på ica och handlade kött, sen grillade vi i köket och.. satt vid köksbordet! Igen! Andra gången på en enda vecka! Det är oftare än vad vi nånsin har använt köksbordet. Faktiskt, det är de enda två gångerna vi har använt köksbordet... xD

Efter det så spelade vi "lika par leka bäst" och guitar hero.

Hursomhelst... när vi var på ica och handlade så såg jag något förskräckligt. En köttbit som det stod fransyska på! Stackars fransyskan, hon kom säkert från Frankrike med fredliga avsikter och hamnade istället i köttkvarnen. Fransmännen var dock slut.


118800

Det här handlar om det som jag skrev om 118800 HÄR.

Idag fick David tillbaka ett mail:

"Hej David! Ber om ursäkt för extremt dåligt bemötande från våra ”agenter”! De skall absolut vara informerade och utbildade i att skicka låtar! Misstänker att det möjligtvis är en sommarjobbare som eventuellt har blivit åsidosatt vad gäller denna info, tar till oss kritiken och lovar att bättra oss! Hoppas bifogade filer är lite plåster på såren, kul btw att du gillar vår ballad!"

Balladen och metallica låten var också med i mailet. HAHA! Så nu är David jättelycklig...

Kärlek

Om David inte rapar på mig så älskar han mig inte längre. I know so! ;)

Älskling, jag älskar dig mer och mer för varje dag! <3

Grattis på namnsdagen Kristina och Kerstin

Grattis moster Nina (Christina) på namnsdagen. Grattis min kusin, Kerstin. Och mumun, Kerstin, som jag är döpt efter. Så, grattis till mig för mitt andranamn!


Kerstin är ett kvinnonamn och en gammal svensk form av det latinska namnet Kristina, egentligen Christiania, som betyder den kristna. 

Namnet har i olika stavningsvarianter (Kirstin, Kierstin, Kersti etc.) använts i Sverige sedan 1500-talet. 

Äldsta belägg i Sverige, år 1535. Det var mycket vanligt bland de nyfödda från 1930-talet fram till 1950-talet och därför ganska ovanligt som tilltalsnamn bland de yngre idag.

31 december 2005 fanns det totalt 94 772 personer i Sverige med namnet, varav 62 716 med det som tilltalsnamn. År 2003 fick 290 flickor namnet, varav 29 fick det som tilltalsnamn. Namnsdag: 24 juli, (1993-2000: 10 juni).


Grattis på födelsedagen Alicia!

Grattis på10 årsdagen lillasyster! =D


118800

Det ses ju på nyheter och sånt där jox nuförtiden att 118800 kan numera skicka ut låtar. David testade det för ett par månader sen, han skrev i ett sms: "Jag vill ha låten...*låtens namn och artistens namn*" och fick till svar att han då fick lov att gå till en skivbutik och köpa den, eller köpa den på nätet. Då ringde han upp och förklarade för idioten som svarade att 118800 skickar faktiskt ut låtar numera. Det visste inte idioten om, men han gick iväg och kollade och kom sedan tillbaka och sa att David hade rätt. Så han fick låten.

Idag försökte han igen, han bad dem att skicka balladen 118800 till honom. Då fick han svaret att de tyvärr inte kunde skicka ut låtar via sms. Så han drog iväg ett argt mail, nu får vi se vad som händer.

David: Men 118800 suger fortfarande.
Jag: Jaså.
David: För att de inte skickar 118800 låten till mig.

Gotlandsbåtar krockade

Fy, jag brukar åka med den där båten! Och min farbror ska åka med den på söndag...


http://www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/inrikes/article5551793.ab

Guldboll

Igår låg vi i sängen och pratade.

Jag: Men gullepruppen då..
David: Gullbll...
Jag: Va??
David: Guldboll! 
Jag: Boll??
David: Nej justja.. så får man inte säga.
Jag: Tycker du jag är ful nu menar du?
David: Nej, bollar är ju små och söta!
Jag: Och runda!
David: Inte om den är tvådimensionell, då är den platt.
Jag: Men den är fortfarande rund!
David: Men bara på ena sidan?
Jag: Så du menar att jag är fet på ena sidan av mig??
David: Jag kan inte slingra mig ur det här va?
Jag: Nej. Det är lika bra att du är tyst.

David är kär...

Igår när David kom hem på lunch så stod han och sjöng på den där balladen; 118800. Han sjöng och sjöng. Senare gjorde han det även i duschen. Sen spelade han upp den för mig på sin dator.. David är kär. Jag blir brädad av 118800!

David: Visst är den underbar?
Jag: Nej inte speciellt.
David: Och imorgon på jobbet ska jag lyssna på den igen!
Jag: Lyssnar du på den varje dag?
David: Ja, den är ju så bra gjord. Undrar om jag ska ringa 118800..
Jag: Varför då?
David: För att fråga nåt.

Jag blir brädad! =O



Pizzeria Knuten

Jag och David gick alltså iväg för att köpa den där familjepizzan och den vanliga pizzan.

David: En GIGANTISK chow chow, och en vanlig capprichosa.
Hon i kassan: Gigantisk..?
David: Alltså en familjepizza.
Hon i kassan: Jaha.. Ska ni äta här..? Eller..?

What?! "Ska ni äta här?"?? Trodde hon verkligen att en av oss skulle äta familjepizzan och den andra den vanliga pizzan? Hahaha

Rökning

Man har alltså svårare att gå ner i vikt om man röker.
Men om man slutar röka så börjar man äta frukost, så då väger man mer.
Fattar aldrig det där med att "ickerökare väger mer än rökare, men det är nyttiga extrakilon!"

Jag är hellre utan de där extrakilona och fördärvar mina lungor, än om jag ska vara extra fet och "må bra!" Nej fyfan.

Familjepizza

När pappa var här så bestämde vi att vi skulle köpa en familjepizza till oss fyra vuxna, och en vanlig pizza till Kristoffer och William.

Pappa:
Men hur stor är en familjepizza då?
Jag: Det går inte att förklara exakt, men större än en vanlig.
Pappa: (Drar fram plåten ur ugnen) Är den lika stor som den här?
Jag: Men det går ju inte att mäta, den där är ju fyrkantig, pizzan är ju rund.
Pappa: Är den rund?? Jaha, jag trodde den var fyrkantig när det är familjepizza...

Dem äter nog inte pizza så ofta...



Svartsjuk

Jag låg inatt och funderade på det här med att vara svartsjuk på sin killes/tjejs ex. Varför ska man bli sur om han/hon pratar med sitt ex? Dem är ju ändå ex av en anledning, så varför tar man för givet att "det är något som inte är klart mellan dem" eller att de vill ha varandra bara för att de pratar?? Jag försöker ju helst undvika att prata med mina ex (även om dem faktiskt har varit mina vänner i flera år nu) för att jag vet att David inte gillar det. Han är ju så klart viktigare för mig än vad just de vännerna är. Han pratar inte med sina ex heller, vilket jag tycker är bra med tanke på att jag har lyckats utveckla en svartsjuka själv som jag inte hade förr.


Det började för några år sedan när jag var tillsammans med min dåvarande kille, och han pratade om sina ex och med dem. I början brydde jag mig inte så värst, jag litade ju på honom så klart. Så en dag så sa en nära vän till mig att jag måste ju flyga i taket när han pratar med sina ex i telefon hela tiden! Nej varför det, undrade jag. Jo för det hade hon gjort om hennes kille hade gjort som min, och så gör alla tjejer.

Jag fick panik och tänkte att det måste vara nåt fel på mig, man ska alltså inte lita på sin kille? Man ska alltså bli svartsjuk och sur varenda gång han ens nämner en annan tjej, varenda gång han ser på en tjej? Så jag började låtsas bli svartsjuk. Han sa nånting om nån tjej och jag stormade ut och satte mig på trappen. Min vän kom ut och frågade hur det var med mig, om jag var sur på min kille. Jag tittade upp på henne med tårar i ögonen, men det var inte den sortens tårar hon förväntade sig. Jag satt och asgarvade åt min egen prestation! Nej, jag var inte sur. Men jag skulle minsann göra som det förväntades av en flickvän!

Tyvärr så gick ju teatern alldeles för långt, och jag blev svartsjuk på riktigt (Fast med just den killen så var det befogat!). Håller dock på att göra mig av med det nu, jag har ingen anledning att vara svartsjuk alls nu. Jag har världens bästa kille och ingen kommer nånsin kunna ta honom ifrån mig.

Men grejen med det här är iallafall att jag förstår inte varför man är svartsjuk på ex, när det egentligen är dem som borde vara svartsjuk på dig.




Svartsjuka får oss att sluta älska och svartsjuka dödar förhållanden.

Webkamerastation

Jag tycker det är bra att vissa ställen har börjat med att ha en webkamerastation. Den i Älvdalen uppdateras hela tiden, så det är så gott som live! Jag sa åt pappa att säga till när han har kommit till Älvdalen så att jag kunde kolla när de åkte förbi kameran, och jag såg minsann deras silvriga bil med takboxen! Coolt. =)


Proactive Solution

Suck. Jag hatar sån där reklam för olika hudprodukter osv. De har alltid en "före bild" på en tjej, där man klart ser alla hennes gropar och hudproblem. Dessutom har hon rafsigt hår, är osminkad och ler sällan på bilden. På "efter bilden" däremot så har hon riktigt fin frisyr, väldigt sminkad, ina finnar och ett jätteleende med vita och raka tänder! Klart det ser bättre ut när man gör skillnaden så stor.


Besök =)

Iförrgår ringde pappa (som bor i Småland) och sa att han, hans sambo och mina två småbröder skulle komma och hälsa på mig igår kväll. Whaat? Ingen förvarning? =O

Så igår tänkte jag städa upp här, eftersom jag inte har orkat göra det på två veckor typ... Men jag segade mig hela dagen och så precis när jag skulle börja städa så ringde pappa igen och sa att nu var dem i Sveg. Jaha? Vad hände med kväll? =O

Så det blev till att akutstäda medan jag guidade dem över telefonen. Sen kom de in och så fick vi börja flytta om i köket. Haha, allting från köksbordet ligger nu upptryckt på alla andra ytor i köket xD och köksbordet stod i mitten av köket. Vi har aldrig använt köksbordet förut... Sen blev det dammsugning och diskning och sen kom David hem från jobbet.

For och lånade en kortlek av Lena, handlade lite på ica och sen blev det familjepizza från knuten. Som sagt, åt inne i köket för första gången ever!

Sen lekte jag lite med busungarna innan det blev sängdags för dem. Lille kristoffer kommer minsann ihåg portkoden här, och han kommer ihåg hur gammal jag är. Jag tycker det är coolt. =D

Vi fick flytta fram tvrumsbordet och soffan så att deras gigantiska luftmadrass skulle få plats här bakom, sen gick ungarna och la sig. Vi satte oss i köket och spelade kort tills mitt i natten, då vi gick och la oss.

Imorse vaknade jag 6.20, ganska pigg. När David hade gått till jobbet så ville jag egentligen kliva upp, men då låg pappa och sussi och ungarna och sov, så jag somnade om. Men blev väckt halv 9 av dem, så då var det upp och duscha.

Sen åt vi frukost inne i köket, gjorde faktiskt gröt idag. Det var hemskt vidrigt... Diskuterade svampbob fyrkant med pappa och krille.. haha.

Sen lekte jag lite till med ungarna, och nu har dem farit till Älvdalen för att hälsa på de andra. Känns ju lite tråkigt förstås.


Vad sa jag?

Jag vet att jag har sagt att det finns ingenting som är så irriterande som folk som skriver DJÄVULSKT långa meningar med en massa kommatecken emellan. Tex. såhär:

Idag har jag varit ute i solen, det var så varmt idag, och så köpte vi glass men det började regna, då gick vi in under ett tak som vi hittade, men det var inte vårt tak utan det var den sura granntantens tak, så hon sa åt oss att gå därifrån och då gick vi hemåt, hittade en kråka som var halvt uppäten av något som troligen var en get, sparkade på den och gick vidare hem.

Det är irriterande! En annan sak som jag också har nämnt, är när folk skriver frågetecken istället för utropstecken eller punkt. Tex såhär:

Jag är så kär i min sambo, han är det bästa som har hänt mig? Jag längtar tills i vinter för då ska vi åka skidor och skjuta sädesärlor? Sen så har jag aldrig varit så lycklig som nu?!

Störande. En sak till, som den käre Totto sa; Folk som särskriver borde skjutas. Jag håller kanske inte helt med där, men även det är irriterande. Fast jag är inte så felfri själv, jag skriver ihop vissa ord och verkar inte kunna sluta heller.

Men till poängen. Jag har upptäckt två saker till som jag stör mig på när folk skriver. Det är denna misshandel och felanvändning av tecknet ";". Det används hela tiden i vissa bloggar, på helt fel ställe! Samma går för tecknet "&". Man ska inte använda det tecknet varje gång man ska skriva och, det ser bara stört ut!

Sådär, nu har jag fått skriva av mig lite. Tillbaka till städningen som jag så länge försökt skjuta på nu...

Spelar mycket hellre sims hela dagen. Men det får jag göra imorgon!

Letar!

Jag söker min kamera, kameraladdare, mobilsladd, snusdosa och skurmopp! Nån?

haha

"Men älskling, vi kan ju inte ha bajs i lägenheten...!"

Öööh

Fick en mysko kommentar idag. Vem fan tänker på det viset?



Hur orkar nån vara så otroligt utseendefixerad??

Han är så romantisk min älskling..

Jag: Jag älskar dig gulleprupp!
David: Jag älskar dig köttfläsk!

Jag blev väldigt chockad och berättade att det hamnar i bloggen.
David: Neeej, gör inte det snälla älskling, jag ångrade mig direkt jag hörde hur fel det lät!

Det spelar ingen roll älskling. Det hamnade här ändå.

Yes!

Jag kom vad jag skulle skriva som jag skrev här att jag hade glömt! =D

HÄR till exempel ser vi ett exempel på hur fort David somnar.

Igår låg vi i sängen och jag räknade lamm som vanligt.

Jag:..48..49..50..51.. Bejjb, är du vaken?
David: Ja.
Jag: Coolt. Rekord. Du brukar somna innan 50.
En stund senare:
Jag: 98..99..100..101.. bejjb är du vaken?
David: Ja.
Jag: Coolt! Jag kom förbi 100 och du är fortfarande vaken!
Jag: 110..111...112..
David: Zzzzzz....

Perfekt?

Larschan sa en gång att han sitter i flera timmar med varje blogginlägg, och därför blir det inte så många inlägg heller. Varför? Jo, för att det ska vara perfekt. 

Men är inte det lite av charmen med att ha en egen blogg? Man kan vara sig själv, och skriva som man själv vill. Man behöver inte skriva helt korrekt, man kan skriva helt utan skollagar om vad som får och inte får skrivas. "Hehe" och "haha" får faktiskt förekomma i en blogg, smilysar också. Men det är ju helt upp till en själv.

Är man en allvarlig person så visst, då ska kanske inte bloggen innehålla så mycket humor heller. Men om folk ska få en uppfattning om hur man är som person så ska man kanske inte skriva alltför opersonligt och strikt.

Men det är bara min åsikt. Jag svär, skrattar och smilar i min blogg. Men det gör jag i verkligheten också. ;)

Lakrits

Jag har en väldigt konstig förkärlek för lakrits. Det är inge bra med tanke på att David hatar lakrits. När jag har mens så är jag sugen på choklad (som de flesta) men mitt lakritssug är ännu större! När jag är bakis så är jag sugen på lakrits, när jag dricker så är jag sugen på lakrits och när jag ska åka bil så är jag sugen på lakrits. Kan det ha med blodtrycket att göra som jag har hört folk säga till mig? Eller så är det för att det är så jäävla gott! =D

Förra gången jag hade mens så for David iväg på statoil en sväng för att köpa snus. Sen när han kom tillbaka så hade han köpt en plopp med lakritsfyllning till mig. =D Himla gulligt tycker jag, och precis mitt i i prick under mensen när jag var sugen på choklad och lakrits ;)


Lamm

Jaja, jag kan väl berätta om min sjuka syn häromnatten. Jag räknade lamm som vanligt, när plötsligt - helt utan förvarning - ett lamm sprang emot mig, reste sig på bakbenen och började dansa och se galen ut. Creepy!


hmm

Det var nåt jag tänkte på inatt som jag skulle skriva här. Undrar vad det var? Det var nåt som David sa har jag för mig. Hmm..

Skit

Jag kan bara inte komma över hur sjukt äcklig sjukommatvåan är! David sa nyss att jag luktar snusk-öl! Tänkte att den blir väl godare efter ett tag, men sitter fortfarande och plågar i mig samma öl. Den är inte värd att bli bakis av iallafall, tur att jag bara köpte två. Den andra får David dricka imorgon, jag ska dricka cider! Mwahaha!

Jag vet att man inte ska dricka öl om det inte är gott, men alkoholmissbruk vill vi inte vara med om! Snart slut tack och lov. David vet om min sjuka tvångstanke om att man måste dricka upp det man har påbörjat! Bara druckit ett par öl ikväll iallafall.

Men ölbajset lär man inte slippa imorgon ändå!

Ölfantast?

Njae, jag är i vanliga fall en ölbrud, visst. Men ibland har jag mina ciderperioder, och också mina spritperioder.
Min favoritöl är den som heter Femkommatvåan:



Men idag fanns inte den, inte heller min andra favorit Sommaröl, när jag skulle handla alkohol inför helgen (nej inte med smslån pengarna). Men däremot fanns det Sjukommatvåan! Den måste ju vara lika god tyckte jag, eftersom min förra favorit Stockholm Festival är lika god femma som sjua. Så jag smakade nyss på den. Men icke! Den smakar r*v! Drick den inte! Nånsin!

David ligger och sover. Jag tror vår nyuppfunna kycklingrätt förgiftade honom. Eller nåt.

It's over...

Det må vara så att jag såg fram emot det mest av allt den här tiden.

Men jag kan väl låtsas att det inte är nån big deal. Det var väl inte så noga egentligen. Bara något jag har velat göra hur länge som helst.

Ajja. Party är väl viktigare antar jag. Men Gotland ska jag skippa minsann? Jag visste att det inte skulle bli av hela tiden, men man kan väl låtsas...

Sophög

Nä, jag är inge vidare glad idag. Nere i en riktig svacka nu. Men min kära underbara älskling hjälper mig att ta mig upp igen, bara genom att finnas. <3 Jag är så arg och frustrerad nu så hade jag haft pengar på telefonen så skulle jag ringa varenda jävla myndighet och skälla ut dem! Har iallafall fått min vilja igenom när det gäller min stulna lön. Tack och lov.

En tanke som fick mig att skratta var att jag kom på att vi slängde  två av Davids ex i sopsorteringen för ett par veckor sen. Mwahaha! Idioter vet inte vad de går miste om. Kommer aldrig att få veta det heller.

Jag älskar dig David! <3


Fittsoc!!

Jävla idioter!

Nu ringde han från soc igen och säger att jag har fått avslag! Bara för att jag inte har skrivit in mig på arbetsförmedlingen direkt jag blev arbetslös! Fan! Jag är ju inskriven nu, men det verkar inte spela nån roll!!! Bra, jag har varit pank sen 28e maj och får visst vara det ett bra tag till. De säger att alla har rätt till att leva, men hur? Ska jag bo på gatan och leva på luft?

Får kanske lov att bo hos mamma ett tag ändå. Vill inte vara utan David, vill inte leva på David. Eller så skjuter jag mig. Där man hamnar då behöver man inga pengar, och känner ingen saknad...

Nu jävlar är det matstrejk iallafall. Ska matvägra i protest mot soc, hamna på sjukhuset och stämma de jävlarna för att de låter mig vara pank så länge. Trodde soc fanns för att hjälpa folk, men gräsklippning är tydligen viktigare. Det ger de gladeligen 5000 extra för, utöver de 5000 som det är i vanliga fall.

Grattis på födelsedagen Emelie!


Grattis på födelsedagen Kakan!

Var alldeles för bakis för att gratulera Annica på 21års dagen 5e juli, så jag gör det nu =)


Lamm

Det är ett himla prat om att räkna lamm nuförtiden.. =P Men det är för att jag är så fascinerad av att det fungerar och jag kan somna på nätterna =D

Undrar hur det fungerar. Det kan vara för att man fokuserar på att räkna och skapa en bild av lamm framför sig, och så vandrar kanske tankarna iväg som när innan man somnar. Eller så är det för att man tröttar ut ögonen när de rör sig typ såhär:


Fast jag känner att jag blir tröttare och tröttare för varje lamm jag kollar på som springer iväg efter att ha hoppat över staketet... =)

Maria Mena - Just hold me

Jag har blivit kär i en ny låt. Den hittade jag på Egoinas blogg (Länkfunktionen fungerar inte, så http://egoinas.se). Den kanske inte är ny, men jag hade aldrig hört den förr. 





Comfortable as I am
I need your reassurance
And comfortable as you are
You count the days

But if I wanted silence
I would whisper
And if I wanted loneliness
I'd choose to go
And if I like rejection
I'd audition
And if I didn't love you
You would know

And why can't you just hold me
And how come it is so hard
And do you like to see me broken
And why do I still care
still care

You say you see the light now
At the end of this narrow hall
I wish it didn't matter
I wish I didn't give you all

But if I wanted silence
I would whisper
And if I wanted loneliness
I'd choose to go
And if I like rejection
I'd audition
And if I didn't love you
You would know

And why can't you just hold me
And how come it is so hard
And do you like to see me broken
And why do I still care

Poor little misunderstood baby
No one likes a sad face
But I can't remember life without him
I think I did have good days
I think I did have good days

And why can't you just hold me
And how come it is so hard
And do you like to see me broken
And why do I still care

Men!

Nu har jag varit pank sen 28e maj. Jag VET att soc kan fungera snabbare än så här, förr en gång så ringde jag klockan halv 10 och hade pengarna samma dag. Nu har det gått två dagar och han VET att jag är pank, och att jag skulle ha fått pengarna i slutet på juni! Suck. Hatar att leva på soc. Det är det värsta som finns. Lovar att de inte skulle bry sig om jag svalt ihjäl. Jag matstrejkar tills jag får pengar helt enkelt! Eller kanske inte. David blir så sur när jag vägrar äta...

Förresten, räknade lamm igår igen. Först låg jag och David och pratade, och sen blev vi tysta och jag började räkna lamm. När jag kom till 50 så hade han börjat snarka. Hur? Hur gör killar för att somna så fort?

Räkna lamm

Jag har som bekant svårt att sova på nätterna. Tänker väl för mycket. För tre nätter sen så började jag räkna lamm, något jag testade när jag var liten men snabbt gav upp med. Nu fungerar det faktiskt! Jag berättade för David om detta och vi låg och pratade om det igår kväll. Ungefär så här ser det ut när jag räknar lamm:


Men David började pladdra om ett annat sätt att räkna lamm på, ett sätt som jag INTE ville höra på! Mina lamm är små, teckande och söta små ullbollar, sådeså! Men tack vare David så ser det nu ut såhär när jag räknar lamm.....:

David tyckte nämligen att en köttkvarn passade utmärkt att stoppa lammen i när man ska sova...

Doftspray

Jag har tänkt på en sak. Doftspray som man köper på Dollarstore, borde verkligen kallas för stinkspray. Om det inte luktade skit innan man sprutar, så gör det definitvt efter att man sprutat.

(Inte just denna dock, den David har luktar tallbarr. Eller det ska den. Och det är inte Glade heller)

Jävla myndigheter...

Fy.. jag blir illamående av denna pengakris... hade soc möte förra veckan som hon inte dök upp på, och när jag ringde idag så har hon gått och blivit mammaledig! Dessutom har hon skrivit att det var JAG som uteblev, jag satt där i en timme och väntade på henne! Till råga på allt så hittar inte vikarien min ansökan, den har tanten tydligen slarvat bort, eller slängt....

Så vikarien tyckte att han ska skicka ut en ny ansökan, men till att börja med så hamnar den hos mamma och där är jag typ aldrig och dem har nog inte råd att skicka hit den heller. Även om de skulle skicka hit den, så måste jag fylla i den (och det är ändå bara nollor) och sen skicka tillbaka den till mamma så hon kan lämna den till soc. Då tar det ju ännu längre tid att få de pengar som jag skulle ha fått i slutet på juni!

Så nu kom vi överens om att han fyller i papperet åt mig och så mailar jag kontoutdrag. Så får väl se vad som händer nu. Jag får hemskt dåligt samvete av att behöva leva på min pojkvän, det var inte riktigt så jag såg min framtid. Men den såg jag inte i Sveg heller.

Jag vill flytta tillbaka till mamma för Davids skull, men det vill inte han. Mamma har väl egentligen inte råd att ha mig hemma heller. Så jag stannar här för Davids skull. Kärlek eller pengar, man kan inte ha båda tydligen. Men försöka kan man ;)

Dessutom har jag räknat ut vad problemet är. Det är inte alkoholen, det är jag som är dramatisk och det är jag som kräver för mycket uppmärksamhet. Klart det blir som det blir ibland då. Jag vet vilka knappar jag ska trycka på för att det ska bli som det blivit, även om jag ångrar mig som fan dagen efter. 

Äsch, imorgon ska jag till arbetsförnerdringen igen. Fattar dock inte varför, de gör ju inte sitt jobb precis.

Mina starkaste minnen av Adam

Första gången jag träffade Adam var motor och musikfestivalen 2007 i Älvdalen, han var chaufför åt Johan. Jag hängde med dem hela kvällen och sen sov jag hos dem. Dagen efter åkte jag till Gotland med familjen, men höll kontakten med både Johan och Adam under hela den långa veckan.
Dagen efter att jag kom hem från Gotland så kom Adam och Johan och hämtade mig, och så åkte vi till stugan i Åsen där vi drack öl och spelade Chicago, Adam fick en Royal Straight Flush, vilket vi fick höra i många veckor efter det. =) Vi satt även i Adams bil, volvon, likbilen, och lyssnade på musik och pratade. Jag kommer ihåg att Adam blev lite sentimental, men det var helt ok. 

Nästa dag åkte vi hem till mamma i Åsen en stund, där Adam stod och pratade med Tommy och försökte lära sig att göra tänger. Han ville alltid lära sig allt, alltid kunna nya saker.

Sen hämtade vi Annso och åkte till Orsa och åt pizza och bowlade och drack öl. Adam och Annso var självklart bäst på bowlingen, Adam ville ha rematch ända tills han slog hennes rekord.

Fyra timmar senare åkte vi därifrån till Högåsen där Johans farbror har en stuga. Där kastade vi pil, Spelade kort och grillade inomhus. Det regnade nämligen utomhus. Klockan 7 nästa morgon så ville Ann-Sofie och Adam åka och fiska, men vi orkade inte kliva ur sängen förrän 12. Så vi åkte till en liten tjärn där jag aldrig hade kunnat tro att det fanns fisk. 
Adam fick en aborre efter 2 sekunder på första kastet. Som vanligt. På andra kastet fick han en till. En gädda försökte äta Adams aborre i luften,  och det satte fart på Johan som skrek medan han sprang hela vägen tillbaka till bilen "Nu ska jag hämta spöt!". Sen drog han upp gäddan mitt framför nosen på Adam.

Sen for vi till ett annat ställe och fiskade, men fick inge fisk. Jag och Adam badade istället. Sen for vi till ytterligare ett ställe och fiskade. Jag och Annso tröttnade efter ett tag, så vi satte oss och gjorde ett pris till den som fick fisk först. Kotte, blad, barr och nagellack. Håkan hette skapelsen och var en flicka. Adam vann henne.

Efter det så tyckte vi att vi hade tråkigt, så jag sa på skämt till Adam: "Ska vi åka till Särna?" Och impulsiv som Adam var, så tyckte han att det var en jättebra idé! Så vi drog till Särna och åt pizza. Sen for vi vidare till Idre och slängde våra pantburkar.

Nästa dag i stugan så ville Annso och Adam kliva upp 7 igen. Jag kommer minsann ihåg att halva natten så låg Annso och beklagade sig över att Adam luktar thaimat, det skrattade vi åt en hel del ganska länge så klart man var trött. =)

Vi for och fiskade igen den dagen, sen for vi och köpte thaimat (Annso var så himla sugen) och åkte till älven där vi satt i solen och åt. Jag stod nere vid vattnet och såg en anka komma närmare. Den verkade aldrig bli rädd, så det slutade med att jag blev rädd och sprang därifrån. Adam och Annso matade ankan med starkt ris, så ankan sprang ner tll vattnet och sköljde riset innan hon åt det.


Sen åkte vi till Margit så Adam kunde låna nycklarna till ett ställe i Rot, där vi skulle fiska och bada. Annso hoppade i först, jag satt och badade fötterna medan Johan och Adam stod på kanten och velade. "Lovar du att hoppa i direkt efter mig Likkan?" Upprepade Johan.
"Mesar" sa jag och hoppade i. När jag kom upp underifrån det iskalla vattnet så hörde jag Johan ropa: "Vad i helvete..!" Sen högg han tag i Adam och drog med sig honom ner i vattnet. Vi plaskade runt en stund, sen gick vi upp och la oss på stenen och solade. Adam flugfiskade och fick en öring.


Efter det så åkte vi till Johans farmor, Petra, där Johan och Adam klippte gräset. Adam skulle flytta på en stock, så han skrek till Johans farmor som alltså hette Petra; "Var vill du ha stocken Greta???" Sen skrattade vi åt honom och han skrattade och skämdes på samma gång.

Sen upptäckte Annso att Adam var schizo. Han hade sig själv, Gösta och Anton. Annso var ihop med Gösta, och jag var ihop med Anton. 
Annso: Men vad du är otrevlig Adam!
Adam: Men jag ÄR inte Adam Annso! (telefon ringer och Adam svarar) Ja hej det är Adam.
Det lät skoj.

Adam tyckte även att jag skulle ta ett avsvalkande dopp. Eller som han:
"Likkan, ta ett avsvalkande bott!"

Adam hade en grej för sitt hår. Man fick inte peta på det (vilket gjorde det roligare att rufsa om i det). Han hade speciellt hårvax som bara gick att köpa i Stockholm. Det var faktiskt jättebra, jag kunde få min lugg att stå rakt upp, vilket Adam tyckte såg hemskt roligt ut.

Vi var även på krogen ett flertal gånger, spelade bowling säkert 10 gånger, kollade på film, spelade kort, fiskade och badade. Alla vi fyra. Bästa sommaren i mitt liv. Nu är gänget splittrat för alltid.

Jag tänker på dig varje natt Adam. Saknar dig, Vila i Frid. <3



Tis 24 Juli 2007

Hittade ett gammalt inlägg från min gamla blogg som jag tycker var hemskt roligt.. Det sorgliga är att jag kommer fortfarande ihåg alla nedanstående personer och hur de lät. Det är alltså sen min jobbtid på handlarn.


Fönstertittaren, alla älvdalingar vet vem han är, det är fyllegubben på cykeln, han med musiken, den vita hjälmen och stanken. Han som kikar in genom folks fönster. Han som era mammor sa åt er att akta er för. 

General portion gubben, ingen aning vem han är, eller varför, men han får vara med här. 

Plastpåsen, en fulsöt gubbe, ca 38-43 år, bäbisaktig.

Brejkdamen, hon med tvångstankar.

Stig, tidningsberoende

Om vi så börjar med fönstertittaren. Om jag blundar när han går och går ett varv i butiken så kan man genast lukta sig till att han har varit där. Orsaken är att han har ett hus fullt med katter och han tvättar aldrig sina kläder. Han stinker gammal sur kattbajs!

Varje dag kommer han in med sin vita hjälm, sin sportjacka med ingrodd smuts och sin väska. Han lutar sig över disken (för att jag verkligen ska känna att han inte har duschat på ett par år?), pekar på pärmen med kredipersoner och säger: "Ööööuuuhmmmmööö!" Det betyder: "Skriv upp det jag handlar i boken tack!" Ibland lämnar han några hundra lappar och så får jag skriva in även det. För det mesta pekar han även på cigaretterna: "Ööööuuuuhhmmmllllööö!" Det betyder: "Ett rött paramount, tack!"

Nästa person i listan. En gubbe på ca 40-45 år, ser alltid deprimerad ut. Han kommer in varje dag och säger på skånska: "En general Portion." Det är det enda han säger, med världens ledsnaste röst..

Plastpåsen. Han ser ut som om han har kammat håret dagen innan och sen sovit på ena sidan hela natten. Han har dock slopat glasögonen har jag märkt. Exakt varje dag kommer han in, köper tre st folköl, kommer till kassan och kämpar alltid med att säga ordet "Plastpåse". Alltid 31:- handlar han för, och jag vågar inte bjuda honom på en kasse, vilket vi brukar göra med stammisar, för den stackarn har tydliga tvångstankar och jag vill inte vara den som förstör hans rutinmässiga tänkande.

En annan med tvångstankar är Brejkdamen. Hon kan inte vara mer än 30 år. Varje dag kommer hon in och köper en brejk. Om det inte finns, så köper hon något annat som kostar 8,50:-.Hon betalar alltid med en 20 kronors sedel och får 11,50:- tillbaka.
När hon har fått ihop tillräckligt många kronor så kommer hon och växlar till en tia.
Så jag förstod att hon alltså är besatt av tior. Brejkdamen har aldrig ett ord till övers, dvs hon är knäpptyst och ingen har hört henne tala. ^^
Idag kom hon in och köpte sin brejk, betalade med sin tjuga och fick sin växel. Men, bara för att kolla, så gav jag henne två femmor istället för tian. Hon gick ut, kom in igen högröd i ansiktet och sa: "Har du ingen guldtia?!" "Nej de är slut" Sa jag. Hon gick då förstås hem. Undrar om hon tar livet av sig imorgon.

Stig. Han betalar sin Expressen och Aftonbladet redan klockan 9 på morgonen. Han har kommit in klockan kvart över 11 varje dag i fyra år. Han ställer sig och babblar med kassörskan, med kunderna och alla andra han ser. "Snart kommer tidningsbilen! Snart nu! Jag såg den vid morins! Nu snart är den här!" "Jag går ut och tittar om den inte kommer snart!" När den väl kommer så springer han ut och ska hjälpa till att bära. "Nu du, nu får du jobb! Nu kommer tidningarna!" Säger han till den som jobbar..
En dag hade han tydligen stått på sin balkong på HSB och tittat, och så hade han fått syn på tidningsbilen och sprungit nerför trapporna och skyndat sig till Handlarn. Haha!

Idag kom tidningsbilen klockan elva. Hon sa att hon ville slippa Stig en enda dag. Stig kom tjugo över. "Nu lurade de mig! Men inte imorgon!"

--------------------------------

Amanda: Heter det Probably eller Proabobly?
Hahahaha! Vem är bubblig? Hahaha!

I said I wasn't gonna lose my head but then POP goes my heart!!! :P

_____________________________________________ _________________________

Hittade en gammal dikt som jag skrev för ett tag sen, just den här har jag snott lite text från olika låtar, men de passade så bra in just då, tänkte ta med den bara så jag inte tappar bort den. XD Tog de andra också när jag ändå är i farten ^^

"Jag är trött på alla löften, på alla tomma ord.
Ensam i mitt mörker ligger jag och skakar,
Gråter ut min smärta. Bredvid ligger du och sover.
Jag säger ingenting om du sover.
Jag säger ingenting som du inte kan förstå.
Om du är vaken men blundar ändå."

"Jag vet att du tänker på henne som din
Det var inte så du skulle vara min.
Det kändes så hopplöst då
Inte ens du kunde förstå.
Jag skulle vilja tänka klart,
Tänk att få ha allt kvar."

"Jag lät dig gå, jag svek dig så.
Jag borde ha gått med,
Borde ha gått efter.
Jag ska skydda dig mot kärlek
Mot allt som ger smärta.
Jag ska skydda dig mot värme,
Mot sår i ditt hjärta.
Jag ska skydda dig från regnet
Mot det som är kallt.
Jag ska skydda dig från allt.

Jag hittade en frände
Men kärleken var tom
Allting har en ände
Jag gav min egen dom.
Vi var aldrig något av det
Jag trodde att vi var,
Vi var aldrig som 
Alla dessa andra par.
Jag var fast i mitt beroende,
Men det var inte du.
Det är dags att släppa taget nu."


Somnar du klokt när ljuset brunnit ut?
Eller ligger du och fruktar att allting har ett slut?

Fet mus

Jag och Emelie satt och spelade The Sims 3 på varsin dator, medan Emelie knaprade chips.

Emelie: Varför äter du inge chips Likkan?
Jag: För jag vill inte att min mus ska bli fet.
Emelie: What?!

Btw. Jag har hittat min försvunna datormus. 

Flytta

Vi sitter på balkongen och tittar ut. 
David: DIT ska vi flytta! (Pekar på den röda ringen till höger)
Likkan: Varför det?
David: Det är närmare till bilen (Den röda ringen till vänster)


Sen skulle jag gå på toa. Då sa han att "vi" vill följa med. Så nu när min älskling blivit schizo så måste jag ge honom/dem dubbelt... av allt.

En lyckad dag med min älskade älskling

Vi vaknade, sen tog vi Larry till sandtjärn och badade. Vi solade och fikade (jag iallafall, David åt frukost innan vi for så han ville inte äta den fina köttbulle och rödbetssallads mackan som jag gjorde till honom!) (Jag hade ost på min btw!)


Sen tog vi turer om att byta om vid bilen så den andra fick vakta grejerna. David har ju som känt en fobi för insekter, vilket gör att han springer iväg, viftar med armarna och skriker som en flicka om det kommer en insekt i närheten av honom. Denna fobi har aldrig gjort skada förr, men nu idag när David skulle byta om vid bilen så kom det (enligt honom) en gigantisk broms som parkerade sig på rutan på bilen. Så David smällde igen dörrarna (som var låsta) och sprang tillbaka till mig.

Där kom det fram att han hade låst in bilnycklarna i biljäveln! Så det var bara att traska hemåt i hettan, och jag som lämnade mina skor hemma... Så vi gick hem, hämtade reservnycklarna och gick tillbaka och hämtade bilen. Lyckat. 

<<Innanför bilrutan ligger nycklarna.
<<förstoring av nyckelbilden.
<< Promenerar hem och det är VARMT!

Det var som att gå på gödande kol med små glasbitar eller nåt. Ont! Ska aldrig mer lämna skorna hemma...
(Och ja, mina fötter ser ut sådär)

Mensbajs..

Idag har vi varit i solen väldigt mycket, så nu är jag alldeles röd i ansiktet...

David säger att jag är röd och brun. Så, jag är alltså en bajskorv som ligger i toaletten och får mens på sig om man är utan skydd? 

Här är min fina illustration om hur jag ser ut:


Det bruna är bajs och det röda ska vara mens (Det är det som är jag) och det orangea är.. ja ni fattar..


Rövknullare

Häromkvällen så låg jag och David i sängen, jag låg vänd mot honom och så utbytte vi fula ord till varandra.

D: Köttflens.
L: Mensprutt.
D: Kukfis.
L: Rövknullare.
D: Äsch, vänd på dig.

Whaaat?! ^^


Jahaja

Angelica säger att jag är en pensionär. Vadå, bara för att vi spelade minigolf igår? Sen har vi funderat på bilbingo ikväll. Blir man automatiskt pensionär för att man råkar gilla sånt som de gör? Okej, alla ni som gillar att ta en kopp kaffe och en bulle - PENSIONÄRER! Alla ni som kikar ut genom fönstret på grannarna - PENSIONÄRER!



Bada, fiska, grilla =)

Det är det som verkar vara på menyn denna sommar. Vi har badat, fiskat och grillat jättemycket de senaste dagarna. Inte för att jag klagar, det är nice att göra nåt annat än att bara sitta inne. 


RSS 2.0
Matbloggstoppen